Ljepota

Ljepota

Evo što će vam se dogoditi ako svaki dan pijete vodu s limunom

Ljudi eksperimentiraju s blagotvornim pripravcima oduvijek. Oduvijek se tražio eliksir mladosti, a je li on skriven u vodi s cijeđenim limunom?

Zvuči nevjerojatno da jedan napitak ima toliko blagotvornoga djelovanja: lijepa koža, zdrava kosa, bolje zdravlje, brži metabolizam… Pogledajte koje su sve dobrobiti koje će vam donijeti voda s limunom.

Limun – čarobna namirnica

Neke od beneficija vode s limunom svakako su detoksikacija, ubrzavanje metabolizma, ali i podizanje raspoloženja, smanjenje upala. Da se barem nešto od toga dogodi u dva tjedna pijenja vode s limunom, bilo bi odlično. Limuni su bogati antioksidansima i osim u skidanju masnih naslaga, dermatolozi ističu kako vam ovaj napitak može itekako pomoći u čišćenju kože, posebice ako imate mrlje.

Ako imate problema s probavom i nadutošću, voda s limunom, posebice ako je pijete toplu, može vam itekako pomoći. Izabcit će vam višak soli iz organizma, a nadutost će nestati. 

Borac protiv gripe?

Citrusi, a posebice limun bogati su vitaminom C koji je jedan od najučinkovitijih prirodnih načina borbe protiv gripe i prehlade. Kada smo bolesni, upravo C vitamin može pomoći. No, budete li svakodnevno konzumirali C vitamin na ovaj način – kroz vodu s limunom – itekako ćete ojačati svoj imunitet te ćete na taj način prevenirati razne bolesti.

Da je voda s limunom djelotvorna u svemu spomenutome više-manje je poznato. Međutim, ono čime ćete svakako biti ugodno iznenađeni jest činjenica da vam svakodnevno konzumiranje ovoga napitka može poboljšati raspoloženje i umanjiti simptome depresije i anksioznosti.

Odličan napitak za mršavljenje od limuna, peršina i vode!

Foto: Shutterstock

J. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo