Kako pravilno četkati kosu? - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Kako pravilno četkati kosu?

Kada se pojave problemi s kosom, bilo da se radi o peruti, masnoći ili ona izgleda beživotno, prvo što ćemo napraviti je promijeniti šampon, proizvode za stiliziranje, pa čak i način na koji sušimo kosu. Jeste li pomislili da je problem način na koji češljate kosu. Saznajte što radite krivo.

Četkanje od korijena prema vrhu

Češljanje kose od tjemena prema vrhovima čupa vlas iz korijena, ili ju trga. Započnite par centimetara od kraja kako bi raspetljali kosu  (znate da su vrhovi kose uvijek suhi i često zapetljani) te krenite prema tjemenu .

Četkanje mokre kose

Kosa se trga kada je mokra. Prije nego krenete s raščešljavanjem, dozvolite kosi da se malo osuši. 

Plosnata (lopatasta) četka za ravnanje kose

Ova četka je pregruba za rasčešljavanje, bila kosa suha ili mokra. Najbolja je prozračna četka, no ipak prije rasčešljavanja stavite sredstvo za lakše češljanje, poput regeneratora ili ulja za kosu. Četke od prirodnih vlakana jesu skuplje, ali su definitivno najbolji izbor.

Prečesto četkanje

Sjećate li se starih filmova i scena u kojima žene sjede pred ogledalom i broje svaki potez četkom dok ne dođu do brojke 100? Staro pravilo kojeg se ne bi trebali držati jer previše četkanja uključuje pucanje kose. Umjesto brojanja poteza, fokusirajte se na pravilno i nježno četkanje. Eliminirajte zapetljana mjesta i gotovi ste.

Korištenje prljave četke

Baš kao što čistite kistove za šminkanje, tako je i sa vašim četkama za kosu. Preporuča se pranje svakih tjedan dana. Sva prljavština s tjemena i i tragovi preparata koje inače stavljate na kosu ostaju na četki.

 A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo