Kako spriječiti nastanak ispucalih vrhova kose? - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Kako spriječiti nastanak ispucalih vrhova kose?

Vlaga, suh zrak, učestalo “peglanje” i feniranje kose, pletenice i repovi… Sve su to razlozi zašto kosa postaje suha i beživotna, a vrhovi ispucali. Znate li što još radite krivo?

Osim što možete promijeniti navike i malo pripaziti kako tretirate kosu, napominjemo da ispucale vrhove može izliječiti jedino šišanjem!

1. Korištenje pegle na nezaštićenoj kosi – Prije nego vrelu peglu stavite na mokru kosu, obavezno na nju nanesite sprej koji kosu štiti od utjecaja topline. Ovakav sprej je brzo rješenje, a kosu će štititi bilo da je ona mokra ili suha.

2. Zaštite kosu od sunca – Kako su kosa i koža građene od istih proteina, što god možete učiniti za zaštitu kože od sunca, učinite i za kosu. Proizvodi za zaštitu od sunca će spriječiti sušenje kose, a samim time i umanjiti količinu ispucalih vrhova.

3. Čvrsti repovi i pletenice – Ovakav načini uređivanja kose lomi vlasi, pogotovo ako ih vežete čvrsto. Ako kosu pletete dok je mokra, ona prije puca, jer je u vlažnom stanju osjetljivija.

4. Preskačete regenerator – Regenerator djeluje kao zaštitni sloj kose te tako sprječava njezino pucanje. On ju također štiti od štetnog utjecaja UV zraka, a dovoljno je nanijeti ga od sredine glave do vrhova i ostaviti da djeluje oko 10 minuta prije ispiranja. Regenerator nikada ne nanosite na tjeme jer se kosa može mastiti.

5. Umetci za kosu – Umetci za kosu na nju djeluju slično kao rep ili pletenice – kosa s vremenom postaje suha i ispucala. Razlika kod ekstenzija je ta da oštećuje kosu bliže korijenu, pa je ispucali dio teže odstraniti. Svaka nelagoda na vlasištu može značiti da ste preopteretili kosu.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo