Ovo su zlatna pravila za savršenu ljepotu kože lica - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Ovo su zlatna pravila za savršenu ljepotu kože lica

Lijepa koža nije pitanje sreće nego stalne i pravilne njege. Evo kako bi ona trebala izgledati

Koristite kremu sa zaštitnim faktorom ljeti i zimi

Ponovili smo bezbroj puta kako su  kreme sa zaštitnim faktorom prvi korak ka sprečavanju preranog starenja kože, pa vjerujemo da kupujete kreme koje ga sadrže. Ovo rade žene s prekrasnom kožom –  par puta u danu nanesu na licu malo kreme sa zaštitnim faktorom (sastojci djeluju oko dva sata). 

Njegujte područje oko očiju

Birajte preparate koji sadrže hijaluron i retinol. Starenje kože nastaje kao posljedica hormonalnih i vanjskih utjecaja a dovodi do smanjenja elastičnosti kože i stanjenja epidermisa. Također, ako više nemate 20 godina, pripazite da se u kremama koje koristite nalazi  i vitamin C koji obnavlja i hrani kožu. 

Stvari koje ne smijete raditi ako je vaš problem suha koža lica

Pravilna prehrana je iznimno važna

Namirnice poput lososa sadrže velike količine omega-3 masnoća koje djeluju iznutra i reduciraju pojavu crvenila i upala. Antioksidante možete pronaći borovnicama, tamno zelenom povrću, zelenom i crnom čaju koji će popraviti štetu nastalu utjecajem slobodnih radikala. 

Spavajte dovoljno

Kortizol, hormon stresa, postaruje kožu i uzrokuje nastanak akni. San umanjuje razinu kortizola u tijelu. Formula je jednostavna: dovoljno sna će vašu kožu održati lijepom, mladolikom i zdravom. 

Ne preskačite jutarnju i noćnu njegu lica

Kako se tijekom noći stvara najviše masnoća, koža se ujutro mora očistiti. Također, tijekom dana se na njoj nakupljaju nečistoće pa je čišćenje micelarnom otopinom ili tonikom obavezno. Krema za lice se nanosi ujutro i navečer, a o kakvoj će se kremi raditi, ovisi o tipu kože. 

Zima je idealno vrijeme za tretmane laserom!

Vježbanjem do ljepše kože

Vježbanjem se pojačavaju cirkulacija i znojenjem, a samim time se koži dostavlja veći broj nutrijenata, dok se istovremeno iz kože izbacuju nečistoće i otpadne tvari. “Zbog svega toga, tjelovježbom možete osigurati mlađu kožu bez crvenila“, dobrobiti vježbanja je nahvalila dr. Eudene Harry, autorica knjige “Živite mlađe u osam jednostavnih koraka“.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo