Ljepota

Ljepota

Azurni make-up za plavooke dame

Dočarajte dubinu mora besprijekornom šminkom. Ovaj izgled nije za svaki dan – upotrijebite ga kao pravo oružje zavođenja!

Donosimo ovaj plavi look iz pera Linde Hallberg, poznate švedske make-up blogerice koja je “pobrala” nekoliko nagrada za najbolji blog o ljepoti.

1. Kapke pripremite bazom za sjenilo koja će se pobrinuti da se šminka ne razmaže, a ujedno će i pridonijeti intenzitetu boja. U unutrašnji kut gornjeg kapka nanesite bijelo mat sjenilo. Bijela boja treba pokrivati prvu trećinu oka, otprilike do linije početka šarenice.

2. Nanesite svijetlo plavo mat sjenilo na srednji dio kapka i kistom s mekanim i zaobljenim dlačicama izblendajte ove dvije boje, tako da se ne vide jasni prijelazi između njih. Jednako tako kistom izblendajte vanjski rub plavog sjenila.

3. Na kraj vanjskog kuta kapka nanesite smeđe mat sjenilo. Za mačkasti izgled smeđe sjenilo izvucite prema van. Najbolji oblik ćete dobiti ako zamislite liniju koja se nastavlja iz donjeg kapka prema slijepoočnicama. Ispod te linije nemojte nanositi sjenilo.

4. Sada pogledu morate dodati dubinu i dimenziju, a to ćete napraviti tamno sivim mat sjenilom koje ćete nanijeti u vanjski kut oka, preko smeđeg sjenila, i u pregib. Slijedite pregib očne jabičice kistom sve dok ne dođete do prve unutarnje trećine oka.

5. Crnim tušem iscrtajte godnji kapak i izvucite kraj prema gore. Debljina crte ovisi o vašim željama.

6. Donji kapak iscrtajte azurno plavom olovkom (ako vam oči nisu osjetljive, olovku stavite skroz u unutrašnji rub cijelog oka) te na vanjskom kutu slijedite liniju crnog tuša za oči i napravite sličan završetak tik ispod njega, samo nešto kraći.

7. Tankim kistićem pokupite plavo sjenilo slične boje kao što je olovka i nanesite ga na donji kapak. Pažljivo aplicirajte umjetne trepavica i budite darežljivi s maskarom.

8. Izgled završite highlighterom ispod obrva, narančastim rumenilom i neutralnim sjajilom za usne.

K. Pužar
Foto: Linda Hallberg, STUREPLAN.se

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo