Ljepota

Ljepota

Mali trikovi koji će vam pomoći u borbi protiv celulita

Shutterstock

Kreme, treninzi, tretmani… Kako se najpametnije obračunati s celulitom? Načina je bezbroj, a jedan je i pravilna prehrana. Možda neće “izbrisati” celulit, ali će ga svakako ublažiti!

Potrebno je iz prehrane eliminirati svu gotovu, tvornički procesiranu hranu, šećere i pekarske proizvode, gazirane napitke i kupovne sokove, pohana, prezačinjena, premasna, preslana i pržena jela.

Maderoterapija: sve što morate znati o drvenim valjcima u borbi s celulitom

I neuredna probava je krivac za celulit

Alkohol i nikotin je također potrebno izbaciti. Trebamo regulirati probavu jer je neuredna probava također odgovorna za razvoj celulita. Regulira se namirnicama bogatim vlaknima te povećanim unosom tekućine. U organizam na dan unesite dvije do dvije i pol litre vode, biljnog čaja, svježe cijeđenih voćnih ili povrtnih sokova. 

U jelovnik uvrstite obilje svježih, zdravih namirnica. Povrće je jedan od najjačih saveznika u borbi protiv celulita, osobito zeleno lisnato i drugo povrće bogato vitaminom C jer povećava proizvodnju kolagena koji utječe za tonus kože.

Birajte ananas, papaju, kivi, mango i grejp jer njihovi enzimi potiču stvaranje kolagena, jačajući tako vezivna tkiva te, banane, čiji natrij omogućava bolje hidriranje tijela što je ključan čimbenik za uništavanje celulita, a kalij izbacuje višak.

Krećite se što više

Uz uravnoteženu prehranu, važno je kretati se što više. Hodajte, plešite, vježbajte, vodite ljubav jer previše sjedenja loše utječe na cirkulaciju. I naposljetku, ne zaboravite da celulit, koji nastaje tijekom dugog niza godina neće nestati preko noći, što god učinili. Ali upornošću i stvaranjem novih navika moguće je ublažiti „narančinu koru“ i poboljšati izgled kože.

Celulit je problem koji otkriva sve vaše loše navike! Saznajte kako ga spriječiti

Magda Dežđek/magazin Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo