Ljepota

Ljepota

Uklonite stres s lica!

Užurbanost i stres suvremenog života s vremenom se počinju vidjeti ne sam na našem psihičkom stanju, već i na fizičkom izgledu.

Podočnjaci, ugasla ili iritirana koža – svatko je barem jednom imao ovakve probleme. Kako ekspresno izbrisati tragove stresa s lica? Donosimo par brzih postupaka koje možete primijeniti u svako vrijeme:

Voćne kiseline za ugaslu kožu

Ugasloj koži sjaj ćete najbrže vratiti svakodnevnom upotrebom preparata koji sadrže voćne kiseline. Ove kiseline potiču obnavljanje kože, skidaju odumrle slojeve kože koji začepljuju pore, smanjuju vidljivost bora, te kožu lica čine nježnijom.

Salicilna kiselina za akne

S obzirom na to da nas stres čini podložnim aknama, u svakodnevnu njegu treba uključiti losion sa salicilnom kiselinom. Komadić vate natopite tonikom i nanesite na oprano lice. Ako vam akne izbijaju i po leđima, tonika nanesite i na te dijelove.

korektor podocnjaciMasaža za podočnjake

Masaža natečenih podočnjaka potiče izlučivanje toksina zbog kojih se
stvaraju vrećice ispod očiju. Kažiprstom lagano pritisnite kutove očiju
do korijena nosa na nekoliko sekundi. Isto napravite oko sredine obrva,
a masažu završite pritiskom vanjskih kutova oka.

Iritacije pod kontrolom

Stres može uzrokovati pojavu osipa ili ekcema. U takvim slučajevima najbolje je napraviti toplu kupku obogaćenu mineralima. Ovakva “terapija” tri puta tjedno umirit će nastale iritacije kože. Pripazite i da sredstva za tuširanje koja koristite nisu prejaka.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo