1. Čokoladni lava kolač
Ovaj kolač predstavlja doista pravu čokoladnu dekadenciju i namijenjena je istinskim obožavateljima čokolade. Radi se o laganom čokoladnom biskvitnom kolaču čija je sredina ispunjena vrućom tekućom čokoladom (lavom), a koji se jede topao, odnosno netom izvađen iz pećnice.
Iako na internetu možete naći mnoge verzije ovog kolača, naša gastro blogerica Nada Duhović ga je prilagodila po svom ukusu.
Uživajte u božanstvenoj aromi ovog kolača koji se topi u ustima dok ga jedete, a vrijedi svake dobivene kalorije. Osim neizbježne čokolade, bit će vam potrebni vatrostalni kalupići, liker od badema (Amaretto) i sladoled od vanilije (po želji).
2. Pjenasta čoko-brownie torta
Kada je iza vas loš dan koji biste najradije što prije zaboravili, kada je vani hladno i kišno i ne možete u onu šetnju koju ste priželjkivali… kada vas očekuje stresan tjedan i kada vas ulovi melankolija… osmijeh na lice će najbolje vratiti ova pjenasta čoko bomba! Ova je torta naizgled strašno dosadna i neugledna, ali tek kad ju probate shvatite koliko je ukusna. Eto još jednog dokaza da izgled najčešće vara! I da odijelo ne čini… tortu!
Pjenastu čoko-brownie tortu koja se topi u ustima za vas je pripremila Ana Surać, naša pobjednica natječaja Skuhaj ovo.
3. Čokoladni mak tart
Tadeja i Timna Bjažević (T and T kitchen) pripremile su ovaj dekadentni čokoladni mak tart u kojoj su čokolada, mak i crveno voće glavne zvijezde. Tart kojem vrijedi dati priliku da osvoji vaša čula! Sastoji se od tri razine čokolade: tijesto krasi kakao prah, nadjev od maka povezan je tamnom čokoladom, a ganache kao ukras upotpunjuje ovu čokoladnu fantaziju.
Za ukras možete koristiti ribizle ili bilo koje drugo voće jarke kontrastne boje čokoladi.
4. Duplo čokoladni tart
Duplo čokoladni tart je osvojio prvu nagradu u našem natječaju Skuhaj ovo, prema ocjenama stručnog žirija i svakako je nezaobilazan dio ovog čokoladnog omnibusa. Bogati okus tamne, ali i bijele čokolade, hrskave košarice s preprženim lješnjacima i prhkim tijestom glavni su adut deserta Ane Surać.
Ako ne volite lješnjake, u ovom ih receptu možete zamijeniti orasima, bademima ili kokosom – izbor je vaš.
5. Čokoladna torta s malinama
Iskoristite priliku dok maline bogato rađaju i nemojte zaobići ovaj
recept. Kombinacija kiselkastih malina i vlažnog, sočnog i bezobrazno čokoladnog biskvita nikog ne ostavlja ravnodušnim. To vam garantira Monika Topolko, autorica gastro bloga Sweet Sensation.
Na površini se mora stvoriti korica, dok će torta ostati mekana i sočna u unutrašnjosti.
I vi možete poslati svoj recept
Mislite da ste profesionalac u kuhinji ili imate neki tajni recept koji obara
sve vaše prijatelje s nogu? Podijelite ga s nama! Uz popis potrebnih sastojaka i
opis pripreme jela pošaljite nam svoje fotografije uspjele klope na adresu skuhajovo@ordinacija.hr i sve to ćemo objaviti u rubrici Skuhaj
ovo jednom kada odaberemo finaliste natječaja Skuhaj ovo. Na kraju tromjesečnog razdoblja najbolji recepti će biti nagrađeni
vrijednim nagradama. Stoga, kuhače u ruke i bacite se na posao!
Ordinacija.hr