Potrebni sastojci
260 g tamne čokolade
170 g maslaca
120 g šećera
2 Bourbon vanilin šećera
3 jaja
70 g oštrog brašna
žličica praška za pecivo
200 g svježih malina
Priprema
Maline operite i dobro ocijedite, a čokoladu otopite na pari te ostavite da
se hladi 5 minuta. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i ostavite sa
strane.
Maslac, šećer i vanilin šećer pjenasto izradite pomoću ručnog miksera.
Dodajte jedno po jedno jaje i dalje miksajući na najvećoj brzini. Potom
smanjite brzinu i u smjesu dodajte otopljenu čokoladu. Potom lagano umiješajte
brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju nježno umiješajte maline.
Smjesu izlijte u okrugli kalup promjera 24 cm kojeg ste prethodno obložili
papirom za pečenje. Zagladite površinu žlicom i pecite u prethodno zagrijanoj
pećnici na 170°C 25-30 minuta. Torta će se lagano dići tokom pečenja i na
površini će se napraviti korica koja će kasnije, kako se torta bude hladila,
malo popucati. To je sasvim normalno. S druge strane, torta iznutra još mora
biti vlažna. Je li torta dobro pečena najbolje je provjeriti pomoću čačkalice.
Ako ona izađe vlažna i ako na njoj ima malo smjese, to je upravo ono što
tražimo.
Pečenu tortu ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim ju stavite u hladnjak na
dva sata. Prije posluživanja pospite ju kakaom u prahu i ukrasite svježim
malinama.
Monika Topolko
Sweet
Sensation