Ljepota

Ljepota

Do sjajno čvrste guze uz samo 6 vježbi

Neće vam trebati mnoštvo skupe opreme: samo veća pilates lopta i puno dobre volje.

Ne odustajte od ovih vježbi nakon jednog ili dva treninga. Naravno, rezultate ćete brzo vidjeti jer će se mišići drugačije ponašati, a ako ustrajete, nakon dva tjedna ćete vidjeti promjene na obujmu svoje guze i nogu.

1. Zauzmite položaj kao da želite napraviti sklek, a potkoljenicama se oslanjajte na loptu. Ruke vam moraju biti na podu, u ravnini s ramenima. Podignite jednu nogu s lopte, zadržite ju jednu sekundu te vratite na loptu. Vježbu ponovite suprotnom nogom. To je sve jedno ponavljanje – napravite ih 12 komada. Ovom vježbom pogađate guzu, donji dio leđa, trbušne mišiće i bokove.

Prva vježba

2. Kleknite na pod i naslonite se na pilates loptu desnom stranom tijela. Lijevu ruku zadržite na kuku, lijevu nogu ispružite i stisnutu podignite s poda u ravnini kukova. Zadržite ju jednu sekundu, a zatim lijevim koljenom dotaknite loptu. Nogu ponovno ispružite u stanu. To bi predstavljalo jedno ponavljanje vježbe – napravite ih 12 s obje noge. Ovom vježbom pogađate guzu, vanjski dio bedara i trbušne mišiće sa strane.

Druga vježba

3. Stanite ispred lopte, a desno stopalo oslonite na loptu. Ruke podignite iznad glave. Održavajući lijevu nogu ravnom, sagnite se i posegnite prema lijevom stopalu. Vratite se u početni položaj. Vježbu ponovite 12 puta, zatim zamijenite noge. Radit će vam guza, stražnja loža i bedra.

Treća vježba

4. Spustite se u položaj daske s laktovima na lopti i sklopljenim dlanovima. Polako podignite lijevu nogu što više možete i stisnite mišiće stražnjice. Spustite nogu te podignite lijevu na isti način. To je jedno ponavljanje, a vi ih napravite 12. Ovom vježbom utječete na guzu, donji dio leđa, trbušne mišiće i stražnju ložu.

Četvrta vježba

5. Sjednite na loptu i hodajte sve dok ramenima ne dotaknete loptu; podignite bokove. Polako ih spustite tik do poda. Vratite se u početni položaj. Vježbu ponovite 12 puta, a ona će djelovati na guzu i stražnju ložu.

Peta vježba

6. Loptu stavite ispred sebe, a dlanove položite na nju. Ruke vam moraju biti ispružene. Podignite desnu nogu iza sebe, a obavezno stisnite mišiće noge i guze. Desno koljenu privucite prema lopti, zadržite se u tom položaju jednu sekundu i vratite na početak. Vježbu ponovite 12 puta svakom nogom, a ona će djelovati na guzu, stražnju ložu i trbušne mišiće.

Šesta vježba

K. Horvat
Foto: Self.com

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo