Ljepota

Ljepota

U Hrvatskoj pokrenut prvi program vježbanja za žensko hormonalno zdravlje

Shutterstock

Početak godine pravo je vrijeme da svaka žena napravi korak prema svom zdravlju.

U Hrvatskoj postoji program vježbanja za žensko hormonalno zdravlje – Aviva Dance program omogućuje ženama povratak i održavanje funkcije reproduktivnog sustava. Ako imate neregularne menstrualne cikluse, bolnu mjesečnicu, PMS, policistične jajnike, fibroide, problem sa začećem, menopauzu, inkontinenciju onda su ove vježbe namijenjene upravo vama.

Program se sastoji od 18 osnovnih vježbi i dodatnih skupina vježbi sa ciljanim djelovanjem poput stimulacije proizvodnje progesterona, vježba za inkontinenciju, vježba za trudnice. Vježbe djeluju na područje zdjelice, potičući optimalan rad spolnih organa i hormonalnu ravnotežu. Specifičnim pokretima povećava se cirkulacija u području zdjeličnog obruča čime se povećava opskrba nutrijentima, hormonima i elektrolitima.

Utjecaj na balans spolnih hormona

„Vjerujem da većina žena ostane začuđena kada čuju da postoje vježbe kojima mogu utjecati na balans spolnih hormona i na svoje reproduktivno zdravlje. I sama sam bila jedna od njih. Kao fizioterapeut, znala sam kolika je moć pokreta i vježbi na zdravlje i bila sam veoma uzbuđena što i takve vježbe postoje. Odlučila sam postati trener, kako iz osobnih razloga, tako i zbog razgovora s brojnim klijenticama koje su tražile drugačija, prirodnija rješenja za svoje probleme. Rezultati govore da je prvi efekt veća razina energije, a nakon određenog ciklusa vježbanja smanjenje/nestanak drugih simptoma. Uz rezultate, ono što je bitno je da je trening zabavan, da se žene povezuju i dijele svoja iskustva. Uz vježbe, osvješćujemo žene o drugim bitnim čimbenicima poput važnosti posture, dobre mobilnosti, ulozi ožiljaka i doživljenih trauma kroz život. To je holistički pristup koji donosi najbolje rezultate.“, rekla nam je Viktorija Mišura, voditeljica Aviva Dance programa.

Za bolju formu

Raznolikost pokreta, ritam i glazbena pratnja čine ih zanimljivim i zabavnim treningom koji će uz djelovanje na vaše hormone i žensko zdravlje djelovati i na vašu formu i tonus mišića. 

Brojne žene diljem svijeta već su se oduševile ovim programom koji spaja tjelovježbu, fizikalnu terapiju reproduktivnog sustava – neka 2019. bude godina sretnih i zdravijih žena.

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo