Ljepota

Ljepota

Želiš tijelo kakvo ima Heidi Klum?

Top model Heidi Klum majka je četvero djece, no ne zovu ju savršenom ljepoticom bez razloga! Poznata manekenka linije zavodljivog donjeg rublja Victoria’s Secret i časopisa Sports Illustrated pošteno se oznoji kako bi zadržala svoje čvrsto i vitko tijelo.

Za njenu je motivaciju odgovoran poznati američki trener i savjetnik za prehranu David Kirsch, tvorac Ultimativnog njujorškog plana vježbanja.

On je za Heidi razvio strogi plan vježbanja koji ona provodi redovito – obavezno vježba četiri dana u tjednu. Važno je napomenuti kako je mišićima potrebno vrijeme oporavka, kako bi se mogli odmoriti i “odraditi” svoje, stoga nemojte pretjerivati s treninzima.

Poznata manekenka ima svoju dobitnu kombinaciju kardio trenigna i vježbi snage s kojima je uspješno istopila kilograme dobivene u trudnoći te istovremeno definirala mišiće.

  • dvije minute zagrijavanja

Kirschev hod čudnovatog kljunaša

Heidi svoje vježbanje započinje jednominutnim intervalima vježbi koji su stvorene za sagorijevanje kalorija i ubrzavanje ritma srca:

  • jedna minuta jumping jackova + 30 sekundi hoda čudnovatog kljunaša

Ovu je vježbu smislio Kirsch, a od rekvizita vam jedino treba medicinka. Primite ju s obje ruke i dignite iznad glave, a ruke ispružite.

Čučnite kao da sjedate na stolac, pazeći da vam prsti stopala ne prelaze zamišljenu crtu koljena. Stisnite mišiće trupa dok u ovom položaju koračate naprijed, odguravajući se petama. Ako se pitate izvodite li vježbu pravilno ili ne, prema jednom ćete znaku znati: morate osjetiti zatezanje u mišićima stražnjice i unutarnjoj strani bedra.

  • jedna minuta direkta
  • jedna minuta uppercuta i savijanja koljena

Ove vježbe preuzete iz boksa sjajne su za ramena, ruke, leđa i trbušne mišiće. Možete koristiti lagane utege ako želite veći intenzitet vježbe.

  • dvije minute magarećih udaraca (Donkey Deluxe)

Kleknite na sve četiri, dignite jednu nogu savinutu u koljenu pod pravim kutem te ju dižite i spuštajte tako da zatežete mišiće stražnjice. Nogu cijelo vrijeme morate držati pod pravim kutem.

Lezite na leđa i noge ispružite po kutem od 90 stupnjeva u odnosu na podlogu. Spustite jednu nogu tako da vam stopalo skoro dotakne tlo, pa ju vratite u početni položaj. Vježbu ponovite drugom nogom. leđa cijelo vrijeme moraju biti zalijepljena za podlogu.

  • jedna minuta nagaznog koraka

Vježba pogađa mišiće stražnjice, te stražnju i prednju stranu natkoljenice – uključen je cijeli donji dio tijela, a od rekvizita će vam trebati klupica za stepper, klupa u parku ili obična stepenica. Svaki put kada nagazite na klupicu, dodatno podignite drugo koljeno kako bi se uključio i trbuh. U ovoj vježbi ulogu imaju i ruke: one nas stabiliziraju. Kada se digne prednja noga, rukama se pokret blokira prema naprijed i na taj se način točno izvodi pokret i održava ravnoteža.

  • jedna minuta sklekova

Vježbe izvodite jednu za drugom, bez većeg odmora. Na kraju jedne velike serije odmorite se tri minute, popijte vode kako biste tijelu osigurali tekućine i ponovite seriju vježbu tri puta.

Ove će vježbe pogoditi sve bitne mišićne skupine i pomoći vam da dobijete tijelo dostojno bikinija, baš onakvo kakvo ima Heidi Klum.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo