Ljepota

Ljepota

Ako ste na dijeti, hladna kupka će vam pomoći!

Tko je na dijeti zna da ona zahtjeva kontrolu unosa namirnica i uvođenje zdravog načina života.

Postoji još načina na koje možete ubrzati gubitak kilograma, a jedan od njih je i hladna kupka. Možda vas je ova izjava šokirala, ali ipak – dobro je znati sve opcije.

Sagorijevanje masnoća

Hladna kupka je odličan način za gubitak kilograma jer potiče sagorijevanje masnoća. Ono što morate znati prije nego se odlučite na ovaj potez, temperatura vode mora biti odgovarajuća inače možete doživjeti hipotermiju, što može imati loše posljedice. Dakle, ako napravite  sve kako treba, možete računati na uspjeh. 

Tri čudna razloga zašto, unatoč dijeti i vježbanju, ne gubite kilograme

Ubrzava razgradnju nutrijenata

Ova je izjava povezana s činjenicom da hladna voda ubrzava protok krvi iz mišića u vitalne organe kako bi ih zagrijala i napunila kisikom.

Sagorijevanje kalorija

Ledena kupka će generirati toplinu tijela i sagorijevati više kalorija – što je temperatura niža to će prije pomoći u proizvodnji topline i sagorijevanju kalorija. 

Riješite se masnih naslaga na trbuhu – ovi trikovi dokazano pomažu

Regulira krvni tlak

Još jedna dobrobit hladne kupke je svakako ta što regulira krvni tlak te potiče rad cirkulacije. Ako imate dobru cirkulaciju, hladna kupka će sigurno dati rezultate. 

Poboljšava raspoloženje

Bilo da patite od depresije ili vas pogađa s dolaskom zime, hladne kupke ublažavaju simptome intenzivnim slanjem električnih impulsa mozgu iz receptora za temperaturu na živčanim završecima. To znači da mozak dobiva energetski poticaj za podizanje raspoloženja. Znamo da stres pogoduje nakupljanu kilograma.

Nakon 10 minuta izlaganja tijela hladnoj vodi ono počne gubiti toplinu što uzrokuje imunitet da pada. Ako se bojite prehlade, počnite s intervalima tuširanja u trajanju od nekoliko minuta, vodom temperature 15 Celzijevih stupnjeva, koja nije pretjerano hladna, ali dovoljno kako bi iskusili sve njene prednosti. 

 

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo