Ljepota

Ljepota

Baš vam teško napreduje dijeta? Ovo su najbolji trikovi za uspješno mršavljenje!

Foto: Shuttersrock

Možda vam možemo savjetima olakšati “borbu” s kilogramima..

Kao i uvijek prvi je savjet voda! Voda se treba piti prema preporukama, ali postoji još jedan trik – ako popijete čašu vodu prije nego posegnete za hranom, jesti ćete puno manje! Ako želite piti ipak nešto više od vode, skuhajte čaj, naravno bez šećera…

Pazite što jedete navečer

Nakon večere je najbolje doba za uživanje u slatkišima, jer dok sjedite ispred TV-a sigurno ne stignete brojati koliko ste kalorija ubacili u usta. Jedino je rješenje da sami sebi zabranite grickalice navečer ili makar pripremite jedno niskokalorično jelo.

Često vas muči probava? Provjerite koji simptomi upućuju na čir na želucu

Uživajte u najdražoj hrani

Umjerenost je ključ za uživanje u hrani, pa ne morate izbaciti iz prehrane sve namirnice koje volite već pripazite u kojoj ih količini jedete i uvijek možete provjeriti koliko kalorija sadrže. 

Jedite više malih obroka

Tko god je probao zna da je teško misliti na kalorije kad si gladan, a osobe koje jedu više manjih obroka u danu osjećaju manje glad i bolje su opremljeni za kontrolu težine. 

Jedite proteine u svakom obroku

Proteini će vas brže zasititi od bilo koje vrste masti, a uz to ćete dugo biti siti. Zdrave proteine možete pronaći u jajima, soji, orašastim plodovima, grahoricama i jogurtu

Žvačite hranu

Ako cijeli tanjur natrpate u sebe u kratkom vremenu, završit ćete obrok a još nećete osjetiti sitost, koja će stići tek kasnije. Šanse su da ćete pojesti previše, a trbuh će vas boljeti. Osjetite okus svakog zalogaja i tempirajte obrok.

Ravna, okrugla ili kvadratna? Oblik vaše stražnjice otkriva puno toga o vašem zdravlju

Zaobilazite alkohol

Alkohol sadrži samo prazne kalorije koje ne nude ništa osim par centimetara oko struka… Istraživanja pokazuju da alkohol sprečava odvijanje procesa sagorijevanja masnoća te se poigrava s radom metabolizma. 

Začinite namirnice

Začinjene namirnice također mogu utažiti glad na dulje vrijeme.

Naručujte porcije za djecu u restoranu

Ovo je popularan način za kontrolu unosa kalorija. Ono što će vas iznenaditi jest činjenica da će vam ta porcija biti sasvim dovoljna. 

Grupne aktivnosti

Udružite se i s prijateljima koji također žele izgubiti višak kilograma, a tako ćete imati i društvo i motivaciju. Jedna je studija pokazala kako su oni koje treniraju u grupi za 20 posto uspješniji u mršavljenju.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo