Ljepota

Ljepota

Bez problema možete vježbati doma, evo koje vježbe odabrati za dobar rezultat

Odlučili ste se za trening unutar vaša četiri zida i ne znate koje vježbe možete izvoditi kod kuće, bez pomoći trenera?

Tjelovježba je važan aspekt zdravog života a uz to nas rješava stresa, puni energijom i oblikuje naše tijelo.

Postoje vježbe koje možete bez ikakvih problema i dodatne opreme izvoditi kod kuće. Samo budite uporni i dosljedni i rezultati neće izostati.

Čučnjevi

Govori se kako jedino uz čučnjeve možete imati savršenu guzu! Stoga probajte klasične čučnjeve, čučnjeve sa skupljenim nogama, sumo čučnjeve, čučanj sa skokom… Kombinacijama nema kraja. 

Želite vježbati, ali nikako da se pokrenete? Psihologinja savjetuje kako se motivirati

Sklekovi

Sklekovi su idealna vježba za postizanje snage. Umjesto “običnog” skleka, radite sklekove na jednoj nozi. Spustite se u položaj za sklek i stavite prste jedne noge na petu druge – samo donja noga podržava tijelo. Spuštajte se prema dolje dok vam prsni koš gotovo ne dodirne tlo. Zaustavite se kratko u tom položaju pa se odgurnite snagom ruku natrag u početni položaj.

Split squat

Postoji nekoliko stvari koje su bitne kako bi isti bio pravilan a one su: Prednje koljeno neka bude lagano savijeno, peta stražnje noge je odignuta od podloge i težina prebačena na prste dotičnog stopala. Prednje stopalo je usmjereno prema naprijed ili lagano zakrenuto prema unutra radi bolje stabilnosti. Ruke oko struka, pored tijela, naprijed tj, kako god vam paše

Greške koje usporavaju mršavljenje: 8 stvari koje morate izbjegavati

Uže za preskakanje

Konopac je jednostavan alat koji će vam omogućiti vježbanje u zatvorenom prostoru. Međutim, važno je imati dovoljno visok strop. Preskačite uže u setovima od 50 ponavljanja, a između radite pauze od 20 sekundi. Nakon što ste se prilagodili, povećajte broj ponavljanja na 75 skokova. Ako ste u formi, pokušajte doseći brojku 100. Ovaj način tjelovježbe ne samo da sagorijeva salo, već može povećati aerobni kapacitet i tonus vaših ramena te gornjeg dijela leđa.

Plank

Riječ je o vrsti izdržaja u položaju za sklek koji dubinski tretira i upreže mišiće. Ovom vježbom možete otopiti “šlauf” oko trbuha, učvrstiti mišiće trupa (trbuh i donji dio leđa), ali jednako tako utjecati na stražnjicu, noge, ramena i ruke. Počnite u standardnoj poziciji daske – kao da izvodite sklek. Oslonite se na podlaktice, ispružite noge i oslonite se na nožne prste. Gornji dio tijela mora predstavljati ravnu liniju i pazite da vam kukovi i stražnjica ne propadnu ili, pak, ne odu previsoko u zrak. Stisnite sve mišiće i tako kontrolirajte svoj izdržaj. Naizgled je riječ o jednostavnoj vježbi, no nakon svega nekoliko sekundi, osjetit ćete koliko ste se prevarili ako ste to pomislili.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo