Hit su u svijetu wellness-centri u kojima vlada – tišina - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Hit su u svijetu wellness-centri u kojima vlada – tišina

S wellnessom je samo jedna stvar izvjesna. Broj korisnika može jedino rasti. Sve ostalo podloženo je promjenama i sve bržim izmjenama wellness trendova i promjenama.

Kad se prisjetimo definicije wellnessa koju je 1950. postavio dr. Halbert Dunn:

“Integrirana metoda funkcioniranja koja je orijentirana maksimalnom razvoju potencijala koje je pojedinaca sposoban ostvariti unutar okoline u kojoj živi”, ne zvuči nimalo uzbudljivo. Istovremeno, taj pojam krije cijeli niz interdisciplinarno osmišljenih aktivnosti usmjerenih na prevenciju, održavanje i unapređenje zdravlje i općenito poboljšanje kvalitete života.

Devet trikova zbog kojih će koža nakon brijanja dulje biti glatka!

Zdrav način života

Wellness je kao zdrav način života, fitness, rekreacija, posvećivanje izgledu, psihohigijena, borba sa stresom, pravilna prehrana, povratak prirodi ili sklad duha i tijela, danas masovno prihvaćen, a postao je i motiv putovanja.

Gotovo da više i nema boljeg hotela koji ne može ponuditi barem wellness abecedu: sportsku ili relaksirajuću masažu, plivanje, saunu, teretanu. Oni, pak, domaćini koji ciljaju upravo goste u potrazi za opuštanjem i regeneracijom, ozdravljenjem i relaksacijom, osmislili su bogate pakete za svaku želju, životnu dob, poteškoću.

Ljupka Gojić Mikić ovih 5 zdravih navika nikada ne preskače!

Samo u svijetu masaža, recimo, od donedavnog hita, čokoladnih masaža i masaža toplim kamenjem, stiglo se do, po uzoru na Šveđane, tzv. arktičkih masaža ili masaža toplim voskom. Jedan od aktualnih wellness trendova je, primjerice, i – tišina. U svijetu već postoje tihi spa centri, koji s restoranima, teretanama i drugim sadržajima čine svojevrsne wellness samostane. Da u svijetu wellnessa nema čega nema, potvrđuje činjenica da se u Europi već može pogledati kazališna predstava – u sauni.

Svaki vikend vam proleti? Uz ove trikove budite opušteniji i uživajte više

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo