Ljepota

Ljepota

Mršavite uspješno uživajući u – klizanju

Ovisno o tomu jeste li malo više spavalica ili čistokrvni sportaš, razmotrite i izaberite adekvatnu aktivnost koja će doprinijeti vašem zdravlju.

Zimskim aktivnostima probudite se iz zimskog sna i osjetite uvaženost one nam dobro poznate stare izreke “U zdravom tijelu zdrav duh“. Boravak na svježem zimskom zraku doprinosi našem zdravlju, a rekreacija u ovo godišnje doba pogoduje jačanju srca i respiratornog sustava, oslobađa od stresa i pomaže nam da ni u ovo tmurnije kalendarsko razdoblje našem organizmu ne nedostaje energije, kao niti našem licu osmijeha.

Ovisno o tomu jeste li malo više spavalica ili čistokrvni sportaš, razmotrite i izaberite adekvatnu aktivnost koja će doprinijeti vašem zdravlju. Krenite lagano, od obične šetnje koja održava kosti snažnima, a pomaže ljudima koji boluju od artritisa. Odaberite park, šumu i šetajući uživajte u okruženju prirode. Rasteretite misli od svakodnevne vreve, prepustite se čarima koje će vam uljepšati dan.

Zimi naše tijelo troši dodatnu energiju potrebnu za zagrijavanje, te se samim time ubrzava naš metabolizam.

Klizanje – mršavite uspješno uživajući u ovoj zimskoj rekreaciji

Snijega još nema pa ni veliki ni mali ne mogu uživati u sanjkanju, ali zato su tu klizališta u kojima možete uživati do mile volje. Ako ste savladali osnove ovog “plesa na ledu”, motivacije neće nedostajati. Ako pak niste, vrlo brzo ćete se zaljubiti u ovaj oblik rekreacije koji je odličan za cijelo tijelo. Uz dobru glazbu prepustite se improvizaciji plesnih pokreta. Ako ste nešto iskusniji klizač, primjenite tip intervalnog treninga na ledu. Izmjenjujući spori i brži tempo kretanja, izvedite odličan aerobni trening koji će vam zbog stalnog pokreta kroz izmjenu intenziteta pomoći u borbi protiv suvišnih kilograma.

Savjet plus

Kod duljeg boravka na zimskome zraku obavezno:

  • Nanesite na lice kremu sa zaštitnim faktorom
  • Zaštitite ruke rukavicama te glavu i uši kapom
  • Birajte nepropusnu odjeću i obuću.

Tako dobro opremljeni upustite se u zimsku rekreativnu avantura i osjetite čari ovog nam predivnog godišnjeg doba.

Autorica teksta: Helena Gleđa, trenerica, studio Zgodne žene
Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo