Ples pomaže u prevenciji debljine i dijabetesa! - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Ples pomaže u prevenciji debljine i dijabetesa!

Rezultati najnovijeg američkog istraživanja su pokazali kako ples može biti iznimno koristan u prevenciji dijabetesa. Pitate se na koji način? Znanstvenici tvrde kako ova vrsta fizičke aktivnosti doprinosi gubitku kilograma odnosno smanjenju debljine koja predstavlja ključni faktor za razvoj dijabetesa tipa 2.

jDo ovakvog su zaključka došli znanstvenici, i to nakon proučavanja sudionika istraživanja koji su tijekom jednog mjeseca prakticirali snažne hip-hop pokrete jednom tjedno tijekom sat vremena. Koristeći pedometar, istraživački su utvrdili da su ispitanici “odradili” dvostruko više koraka tijekom plesnih dana.

“Ples ne predstavlja samo zabavnu disciplinu već i sjajan način za i poboljšanje zdravlja. Osobe koje prakticiranju aktivan načina života su manje podložne visokoj razini šećera u krvi i razvoju dijabetesa”, poručuju stručnjaci.

Osim što pomaže u sprječavanju debljine i dijabetesa, ples osnažuje djelovanje mozga. Tijekom ove, mnogima omiljene, aktivnosti mozak radi punom parom.

Jeste li znali da je plesna terapija izuzetno pogodna za rad s djecom, adolescentima, ali i odraslima? Saznajte više o psihoterapiji kroz pokret i ples.

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo