Ljepota

Ljepota

Start je težak, ali je cilj vrijedan truda!

Dobro znate zašto biste trebali vježbati, a ipak to ne činite?! Vrijeme je da se napokon pokrenete! Kao prvo, odredite si cilj. Želite li biti i zdravi i vitki? Drugo, razmislite u čemu uživate. Niste li društveni tip, ne idite u fitness centar već radije džogirajte.

1. Izbjegnite rutinu

kVažno je ne posustati prve tjedne, a kad vam vježbanje postane važan dio života, jednostavno ćete uvijek za to pronaći vremena. Podjela rutine vježbanja je najjednostavniji i najbezbolniji način da ga uklopite u dnevni raspored. Kako biste poboljšali opće zdravstveno stanje, najnovija preporuka je 30 minuta tjelovježbe dnevno – možete ju podijeliti na tri serije od po 10 minuta.

2. Rezultati ne dolaze preko noći

Zar očekujete da ćete se probuditi s ravnim trbuhom nakon jedne serije trbušnjaka? Koje li ironije, ali 50 posto početnika odustane u prvih šest do osam tjedana – baš koliko je potrebno da bi se uočio napredak. Također, razmislite o svom izboru. Mijenjanje rutine sprječava dosadu i omogućuje vježbanje raznih grupa mišića. Navucite trenirku i na trčanje, unajmite dvoranu za squash, skoknite na tenis.

3. Zašto treba vježbati

Tjelovježba jača srce, poboljšava cirkulaciju (što je dobro ne samo za zdravlje, već i za kosu, kožu i nokte), smanjuje opasnost od raka dojke za čak 60 posto, pomaže da smršavite ostanete vitki, jača kosti (što pomaže u sprječavanju osteoporoze), popravlja raspoloženje, smanjuje stres (i priprema vas da ga ubuduće bolje podnosite), daje energiju i poboljšava izgled.

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo