Ljepota

Ljepota

Ubrzajte metabolizam

Paradoksalna je činjenica da deblje osobe često vrlo malo jedu, no to ipak ne utječe na njihovu težinu. Spor metabolizam može uzrokovati debljanje i sporo skidanje kilograma

Odnos mišićne mase i masnog tkiva jedan je od faktora koji uvjetuju metabolizam, a osobe s više mišićne mase troše više energije u mirovanju nego pretile osobe.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da veći dio dana provedemo u mirovanju, sjedeći ili spavajući, a manji smo dio dana aktivni, deblja će osoba koja sjedi potrošiti manje kalorija nego mišićava koja također sjedi. Odnosno, osobe s više mišićne mase, troše više energije na ‘održavanje’ tijela, dok osobe s više masnog tkiva troše manje energije.

Kretanjem ubrzajte metabolizam

Na rad metabolizam semože utjecati, i to na nekoliko načina. Izgladnjivanje nije opcija zato što će tijelo posegnuti za rezervnim masnoćama kako bi održalo istu razinu energije.

Pokrenite svoje tijelo na pravilan način i oplemenite svoj kardio program vježbama snage. Također je preporučljivo vježbati ujutro, i to 30 minuta nakon buđenja. Jutarnja je tjelovježba trostruko uinkovitija od tjelovježbe u neko drugo doba dana.

Bez doručka organizam nema snage za dnevne napore

Jedan od načina na koji možete ubrzati metabolizam je i doručak, odnosno redoviti doručak. Ukoliko je moguće, probudite se ranije ujutro kako bi vježbali i pojeli obilniji doručak.Ovaj najvažniji dnevni obrok nikako ne biste smjeli preskočiti, jer će se vaša energija do podneva istrošiti, a tjelesni ritam usporiti.

 A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo