Psiha

Psiha

Otkrijte sentimentalnu stranu zaborava!

Mozaik knjiga i Ordinacija.hr poklanjaju tri romana “Priča o starom kralju koji nije mogao pronaći svoj dom”. Dobitnika objavljujemo u petak 31.8.

Vedra, živahna i zabavna knjiga o životu kao putu punom uspona i padova.

U duboko dirljivoj priči o ocu Arno Geiger pripovijeda o čovjeku koji, obolivši od Alzheimerove bolesti, nije izgubio životnost i mudrost. Otac je potpuno svjestan sadašnjosti, ali je zaboravio svoju prošlost, svoju kuću i djecu.

Što je važno? Što je to što život čini vrijednim življenja? Arno Geiger pripovijeda o svojemu ocu kojemu se uspomene polako gase i koji se sve teže snalazi u sadašnjosti: “Budući da moj otac više ne može preko mosta doći u moj svijet, ja moram otići k njemu.” Otvoreno, s ljubavlju i vedro, Arno Geiger počinje ponovno upoznavati oca, zajedno s njim kroči krajolikom u kojem su obojica provela djetinjstvo, sluša njegove samo prividno besmislene i često predivne poetične rečenice, pripovijeda o očevoj sadašnjosti i budućnosti te o vlastitom djetinjstvu na selu.

Vedra, živahna, često i zabavna knjiga o životu, koji je još vrijedan življenja i koji se možda samo malo razlikuje od života kojim svi živimo iz dana u dan.

Arno Geiger austrijski je pisac novije generacije. Osim posljednjeg romana “Priča o starom kralju koji nije mogao pronaći svoj dom” (Der alte König in seinem Exil), napisao je nekoliko nagrađivanih romana od kojih su najpoznatiji Schöne Freunde, Es geht uns gut i Alles über Sally, te nekoliko zbirki pripovjedaka.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo