Psiha

Psiha

Aloe vera štiti zdravlje očiju, ali i vaše leće – darujemo 10 paketa nove Alvera otopine

Ako imate problema s vidom i morate nositi kontaktne leće, važno se pridržavati jednostavnih savjeta za čišćenje i čuvanje leća kako bi se izbjegle neugodnosti poput moguće infekcije oka koje u nekim slučajevima mogu uzrokovati sljepoću.

Leće zahtijevaju njegu –  potrebno ih je ispirati nakon svake upotrebe, ali ne vodom nego posebnim otopinama  za ispiranje. Posudicu za leće također se isperite isključivo otopinom za ispiranje leća. 

Ako nosite kontaktne leće i još niste pronašli odgovarajuću otopinu za svoje leće, a volite korisna svojstva Aloe vere, evo konačno otopine za Vas.

Renomirani španjolski proizvođač Avizor nakon godina istraživanja stvorio je ALVERU, jedinstvenu otopinu za čišćenje i čuvanje mekanih kontaktnih leća.

Alvera je posebno dizajnirana  za nove generacije silikon hidrogelnih kontaktnih leća s visokom propusnošću za kisik. Naime, novi materijali uz brojne prednosti imaju glavni nedostatak brzog nakupljanja lipidnih i drugih naslaga, što Alvera uspješno sprječava. Prisutnost Aloe vere također štiti površinu rožnice oka od bakterijskih infekcija i ultraljubičastih zraka. 

Više informacija o Alveri možete naći na www.alvera.com.hr

Naučite u par koraka kako pravilno voditi brigu o lećama? 

1. Prije nego izvadite leću iz oka, obavezno operite ruke kako ne biste prenijeli bakterije s ruku u oči. Jaka sredstva kojima se peru ruke mogu oštetiti leće pa koristite blaža sredstva. Ruke obrišite čistim ručnikom.

2. Uzmite jednu leću i isperite je otopinom za leće, a tako ćete s njih skinuti sve nečistoće, poput kozmetike i prašine. 

3.  Leću stavite u za to namijenjenu posudu te ju napunite otopinom za leće. 

4.  Ponovite isto i s drugom lećom. 

 

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo