Psiha

Psiha

Buntovnice, otmica, lov na serijskog ubojicu… Što birate ovog vikenda?

Shutterstock

Vikend je stvoren za odmor i opuštanje… Zato smo odabrali najnovije knjige s polica knjižara uz koje ćete uživati i koje nećete puštati iz ruku.

Elena Favilli i Francesca Cavallo: Priče za laku noć za mlade buntovnice 2

Nastavak senzacionalnog bestselera New York Timesa koji nadahnjuje djevojčice u cijelome svijetu da sanjaju veće snove, postave si više ciljeve i još hrabrije se za njih bore, dolazi u hrvatske knjižare danas.

Priče za laku noć za mlade buntovnice 2 potpuno je nova zbirka priča za laku noć, napisanih u stilu bajki, o 100 iznimnih žena –od Nefertiti do Audrey Hepburn, Rosalind Franklin i J. K. Rowling – koje su svojim životima, sudbinama i postignućima promijenile tijek povijesti i nadahnule svijet.

One su kraljice i aktivistkinje, balerine i odvjetnice, gusarice i računalne znanstvenice, astronautkinje i izumiteljice… iz svih krajeva svijeta i profesija. Svakoj je posvećena cijela stranica i portret koji savršeno odražava duh prikazane junakinje. Život mnogih od njih nije bio bajka, ali su svojom predanošću i hrabrošću savladale sve izazove i pokazale da ne postoje snovi koji se ne mogu ostvariti. I ovu je knjigu ilustriralo pedesetak umjetnica iz svih krajeva svijeta.

Želite čitati stvarno dobre knjige? Imamo tri genijalna prijedloga

Aly Land: Ja dobra, ja zla

„Ja dobra, ja zla“ roman je inspiriran istinitom pričom. S obzirom da je Ali Land više od deset godina radila na dječjim psihijatrijskim odjelima, kao medicinska sestra susretala se s različitim oblicima poremećaja u ponašanju i nasilja.

Upravo je jedan razgovor sa štićenicom odjela na Land ostavio nezapamćen dojam koji godinama nije mogla zaboraviti. Radilo se o mladoj djevojci koja je imala problem sa samoozljeđivanjem, a kroz razgovor s Land otkrila je kako je njezina majka, koja je bila kriva za nanošenje ozljeda velikom broju djece, bila glavni uzrok svih njezinih problema. 

Anniena majka je serijski ubojica. Annie nema izbora: majku ne može zaustaviti pa je mora prijaviti policiji. Kad dobije novu, udomiteljsku obitelj i novo ime – Milly – nada se novome početku. Sad će zacijelo moći biti onakva kakva želi. No kako se približava dan suđenja njezinoj majci, tajne iz Millyne prošlosti neće joj dati spavati. Jer majka joj je serijski ubojica. A krv nije voda…

Harlan Coben: Dom

U bogataškom predgrađu New Jerseyja, tijekom bezbrižne igre u obiteljskoj kući, misteriozno su nestala dvojica dječaka. Njihova je bebisiterica u stanju potpunog šoka pronađena vezana za stolac. Uskoro je od roditelja zatražena milijunska otkupnina, a nakon toga se dječacima gubi svaki trag

Nakon deset godina bezuspješne potrage, njihove obitelji i dalje očajnički žude i nadaju se da će dječaci ipak biti pronađeni. I napokon klupko se počinje odmotavati: bivši sportski menadžer i sada detektiv Myron Bolitar i njegov najbolji prijatelj Win, beskompromisni tip koji ne preza ni pred čim da bi ostvario svoj cilj, vjeruju da bi tinejdžer kojeg su pronašli u blizini željezničkog kolodvora King’s Cross u Londonu mogao biti jedan od otetih dječaka. Ali gdje je bio dosad i koliko se sjeća dana otmice? I što je najvažnije: što zna o sudbini drugog otetog dječaka, svog prijatelja i Winova nećaka?

Odmorite se ovaj vikend uz dobru knjigu! Donosimo naša tri prijedloga

Catherine Burnes: Gošće

Prvijenac autorice Catherine Burnes, roman Gošće, jezovita je drama prožeta elementima trilera, čiji neobični i teško shvatljivi likovi savršeno nadopunjuju iskrivljen i bizaran zaplet i turoban rasplet priče.

Marion Zetland živi sa svojim starijim bratom Johnom u staroj viktorijanskoj kući u engleskom priobalnom gradu Northportu. Usidjelica koja živi u svome zamišljenom i zaštićenom svijetu, te ne voli izlaziti iz kuće, osobito se trudi ne razmišljati o tajni koju John skriva u podrumu njihove kuće. Iznenada, John završi u bolničkom krevetu i Marion je prisiljena spustiti se u podrum i suočiti se sa jezivom istinom koju je njezin brat čuvao godinama.

I dok se polako otkrivaju dugogodišnje skrivene tajne i naoko zaboravljeni događaji, je li moguće da John nije jedini koji skriva svoju tamnu stranu?

Uzbudljive knjige koje će vas držati budnima dugo u noć

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock, Arhiva

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo