Evo zašto bi baš danas trebali krenuti u kupnju božićnih darova!

blagdani

Možda vam se čini prerano za božićni šoping, ali nije! Trgovine su već pune blagdanskog asortimana, a dva mjeseca do Božića proći će za taj čas!

Zato donosimo nekoliko jako dobrih razloga zašto već danas krenuti u kupovinu božićnih darova, zašto se ne smijete uzrujavati oko darova te načine kako uštedjeti i na taj način božićne dane provesti opuštenije. Naravno, i izbjeći stres za koji ste već pomislili da dolazi u paketu s blagdanima...

Božićni filmovi koji nas uče o ljubavi i važnosti obitelji

1. Napravite pakt s prijateljima i rodbinom

Dogovorite s najmilijima određeni iznos koji ćete potrošiti na darove. Neka to bude neki simbolični iznos, a darovi koji ćete birati neka budu kreativni, smiješni i odgovaraju karakteru osobe koju darujete. Druga opcija je da skupite novac i međusobno se darujete zajedno.

2. Držite se liste

Prije odlaska u kupovinu napravite popis i držite ga se. Na taj način možete procijeniti već na koga ćete koliko potrošiti i nećete gubiti vrijeme po trgovinama tražeći ideju što kupiti.

3. Krenite u šoping odmah

Pitate se zašto u listopadu početi kupovati božićne darove? Razlog je jednostavan - na taj način raspoređujete trošak na nekoliko mjeseci i neće vam se dogoditi da u prosincu doslovce bankrotirate jer cijelu plaću morate potrošiti na darove. Vjerujte, na ovom savjetu bit ćete nam itekako zahvalni pogotovo kada na Badnjak nećete morati jurcati po trgovinama kao i svi ostali i tražiti super darove za malo novaca.

Klinčić - božićni začin koji olakšava zubobolju i štiti od raka

4. Proslijedite dalje

Sigurni smo da kod kuće imate darove koje nikada niste ni otvorili i koji vam ne trebaju. Vjerujte, nitko vam neće zamjeriti ako takve darove proslijedite dalje onima kojima trebaju ili za koje znate da će im se svidjeti. Prepakirajte, dodajte sitnicu poput čokolade ili vina i darujte drugima. Ako nitko drugi, vaš novčanik će vam biti zahvalan.

5. Tražite sniženja i idite u outlete

I prije Božića u trgovinama se mogu pronaći prigodna sniženja. Stvar je u tome da budete informirani, ali i da reagirate na vrijeme. Uz gore navedenu listu za šoping i detektirane popuste, spremni ste da kupujete zanimljive darove na kojima možete i uštedjeti. Sretno!

3 istraživanja koja su nas šokirala ovih blagdana

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!