Frenkie zauzima tvrđavu iznutra, albumom Troyanac - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Frenkie zauzima tvrđavu iznutra, albumom Troyanac

Jedan od najpopularnijih repera na ovim prostorima – Frenkie predstavlja svoj četvrti studijski album pod nazivom “Troyanac“. Nove Frenkijeve pjesme označuju spremnost za najveće glazbene izazove. Na pitanje zašto se album zove Troyanac, Frenkie odgovara:

“Kada sam odlučio da moj novi album nosi ime ‘Troyanac’ i počeo o tome razmišljati malo ozbiljnije, zamišljao sam kako bi izgledao jedan moderni trojanac? Onda sam shvatio da ih poznajem nekoliko. To su moji prijatelji koji su zakoračili u svoje tridesete, osnovali obitelj, našli posao, ali pri tome nisu zaboravili svoje ideale i principe. Svi mi koji radimo u firmama, školama, fakultetima, kancelarijama, bolnicama, parlamentima i koji tamo, dakle iznutra pokušavamo da promijenimo dosadašnji, balkanski način razmišljanja i poslovanja. Neki su vremenom podlegli struji koja i danas djelomično uspijeva održati na životu stara pravila, ali sam siguran da ima i onih koji se još bore i polako iznutra mijenjaju stvari. Tradicionalne metode pomoću kojih smo se do sada borili zastarijevaju i neke tvrđave se mogu zauzeti samo iznutra, zato je vrijeme da postanemo Troyanci!”.

Najveća razlika između Troyanca i Frenkijevih prijašnjih albuma je humor, što se moglo vidjeti i u pjesmi Situacije u kojoj je gostovao Sale iz TBF-a . Troyanac je definitivno njegov glazbeno najšareniji album. Hip hop ritam je naravno temelj albuma, ali pored toga, na albumu možemo čuti i primjese reggaea i funka.

Na novom je albumu Frenkie je ugostio brojne glazbenike: Kontra, Marčelo, Edo Maajka, Vukašin iz grupe Irie Fm, Dj Mrki, Filip Dizdar i Buba Corelli.

Za produkciju su zaslužni Koolade, Niss, Toza, Xcirey, Mayer, Tripio i Kibo.

Ponosan jer je svako od gostiju i producenata odradio vrhunski posao i sve kockice su legle na svoje mjesto Frenkie kaže: “Jako sam uzbuđen kao da je u pitanju moj prvi, a ne četvrti album i jedva čekam da ga predstavim uživo”.

Frenkijevi obožavatelji će uskoro doći na svoje jer ćemo čak tri sretnika darivati njegovim najnovijim albumom. Kako? Saznaj u članku: Frenkijev “Troyanac” je tu.

Frenkie: Troyanac

1. Šamaranje feat. DJ Mrki
2. Gori
3. Creme de la creme begins feat Marčelo, Edo Maajka i DJ Mrki
4. Francuz
5. Napaćeni bošnjo
6. Teočak
7. Lionel Messi rap feat Kontra
8. Situacije feat Sale
9. Ko, šta?! feat DJ Mrki
10. Pismo Milanu
11. Frenkie i Buba Coreli feat Buba Coreli
12. Why you want feat Vukašin
13. Trojanac
14. Dinamit feat Filip Dizdar

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo