Psiha

Psiha

Hotel na drveću

Pored hotela od leda i hotela ispod površine jezera, najnoviji švedski koncept je hotel u krošnjama drveća.

Pored hotela od leda i hotela ispod površine jezera, najnoviji švedski koncept je hotel u krošnjama drveća. Treehotel nalazi se u selu Harads u sjevernoj Švedskoj, u blizini rijeke Lule, i nudi jedinstveno iskustvo. U moderno dizajniranim sobama u srcu netaknute prirode gosti mogu zaboraviti na vrijeme i svakodnevicu, uživati u miru i tišini i obnoviti se u sofisticiranom, ali intimnom okruženju.

Hotel je inspiriran filmom “The Tree Lover” Jonasa Selberga Augustsena, koji priča priču o tri muškarca iz grada koji se žele vratiti svojim korijenima gradeći zajedno kuću na drvetu. Film je filozofska priča o značenju drveća za ljudska bića.

Treehotel nudi udobnost visokog standarda u harmoničnom mjestu bez svakodnevnog stresa. Gosti se mogu opustiti i obnoviti svoju energiju okruženi netaknutom prirodom. Gradnjom hotela pazilo se na ekološku vrijednost šume i minimalno se utjecalo na okoliš.

Vikend u Treehotelu nudi odmor za vrijeme sva četiri godišnja doba. Zimi se može uživati u snijegu i vožnji na saonicama koje vuku psi, a ljeti u pješačenju, pecanju ili vožnji kajakom na rijeci Lule. Trenutno je u ponudi pet originalnih soba koje su izgrađene 2010. te sauna za 12 ljudi koja je smještena između stoljetnih borova.

Sobe se nalaze četiri do šest metara iznad zemlje. U njih se dolazi preko električnih stepenica, mosta ili rampe, a svaka nudi veličanstven pogled na šumu i dolinu rijeke Lule.

Svaka soba je jedinstvena ne samo zbog arhitekture, već i zbog namještaja, osvjetljenja i tkanina koje su posebno dizajnirane. Veličina soba je između 15 do 30 kvadratnih metara, a najveća soba je namijenjena za četiri osobe. S obzirom da se pazilo da hotel minimalno utječe na prirodu, i WC i umivaonici su posebno prilagođeni okolišu.

Cijena noćenja u ovom ekstravagantnom hotelu je oko 3.000 kuna.

The Cabine

Soba koja izgleda poput kabine na žičari je zamišljena kao vidikovac iz kojeg će se vidjeti cijela dolina rijeke Lule.

The Cabine

The Mirrorcube

Odlično skrovište između drveća pruža soba izvana zakamuflirana ogledalima. Zidovi su prekriveni infracrvenim filmom da bi ptice bile zaštićene.

Mirrorcube

The Bird’s Nest

Ono što izvana izgleda kao ogromno ptičje gnijezdo, iznutra je prostrana soba za četiri osobe koja savršeno pristaje u šumsko okruženje.

Birds Nest

The Blue Cone

Temelji se na jednostavnosti i pristupačnosti i što se tiče materijala i dizajna. Soba je tradicionalne drvene strukture.

The Blue Cone

The UFO

Za razliku od ptičjeg gnijezda koje se uklapa u okoliš, ideja je bila napraviti potpuno drugačije okruženje. Soba koja izgleda kao nepoznati leteći objekt zanimljiv je dodatak hotelu u šumi.

The UFO

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo