Psiha

Psiha

Kako hygge životni stil može poboljšati vaše zdravlje?

U posljednje je vrijeme cijeli svijet poludio za danskim konceptom življenja koji je uglavnom poznat u arhitekturi i dizajnu.

Hygge ima različitih objašnjenja, no nekako je najprihvatljivije ono u kom se hygge tumači kao težnja za srećom i za svime što opušta. Na koji način ovaj iznimno popularni koncept življenja možemo primijeniti na svoje zdravlje?

1. Ne podcjenjujte spavanje

Spavanje je značajan dio zdravoga načina života, a mnogima od nas jednostavno ga nikada dosta. Ako želite živjeti po ovome umirujućemu načinu života, jednostavno si nastojte priuštiti dovoljno sna.

2. Ne zaboravite na svjež zrak

Nastojte što više vremena provesti na čistome zraku. Pri tome je svakako preporučljiv bicikl kao javni prijevoz, ali i redoviti izleti u šumu ili na planinu gdje je zrak znatno čišći. U prirodi nađite mir i spokoj kako biste doprinijeli svome zdravlju.

3. Očistite probavu na neko vrijeme

S vremena na vrijeme očistite svoj organizam od štetnih tvari detoksikacijom od svega nekoliko dana. Koje sve beneficije detoksikacija donosi, manje-više je poznato, ali svakako ćete primijetiti povećanje energije.

4. Smjestite stvari na njihovo pravo mjesto

Kako biste postigli balans u životu, kako na privatnome, tako i na poslovnome planu, morate znati imenovati stvari njihovim pravim imenom. Jednostavno, koliko god se hygge svjetonazor činio bezbrižnim, on će to tek postati ako odlučite biti dovoljno hrabri.

Zdrave navike koje će vam poboljšati život!

Foto: Shutterstock

J. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo