Psiha

Psiha

Kamo za doček? London, Pariz ili Rim ne propuštaju se za novu 2019.

Shutterstock

Putovanja su mnogima najdraži dar, a među aktualnima su upravo ona novogodišnja koja su ujedno i izvrsna ideja ako razmišljate što pokloniti dragoj osobi za Božić.

Ako je to dar koji pripremate nekome, onda vas sigurno zanima i kakvi su trendovi kada je riječ o dočeku Nove 2019. u inozemstvu.

Kad je riječ o Hrvatima, kućne zabave kao i one u klubovima rado će zamijeniti avionskom kartom pa i autobusnom, sve kako bi doživjeli nezaboravan novogodišnji doček. Situacija je nešto drugačija kada se radi o dalekim putovanjima s obzirom na to da se cijena drastično mijenja u svega 24 sata. Tako ljubitelji dalekih odredišta sve manje putuju za samu Novu godinu ili neposredno prije dočeka, a sve više nakon, pa i s datumom polaska 1. ili 2. siječnja zbog znatno nižih cijena za istu vrstu usluge. S druge strane, doživjeti otkucavanje sata u ponoć u europskim metropolama poput Pariza, Rima ili Londona za mnoge je još uvijek „must“ – barem jednom u životu, objašnjava Dora Hrkač iz agencije Atlas.

Dubai je već nekoliko godina zaredom najtraženija destinacija kada govorimo o dalekim putovanjima.

“Gutač ili eksplozivac” – kako se vi ljutite? Imamo i 4 trika kako kontrolirati ljutnju

Popularnost Šri Lanke raste

“To ne čudi s obzirom na to da se radi o gradu blještavila, gdje mašta zaista postaje stvarnost. Vidjeti New York u njegovu najljepšem ruhu – onom zimskom, malo tko može odoljeti pa je i porast rezervacija u novogodišnjem terminu očekivana. U zadnje vrijeme je znatno porasla popularnost Šri Lanke tijekom cijele godine, pa tako i za Novu godinu. Ove godine klijentima je uz Portugalsku turu i Azurnu obalu vrlo interesantna i Malta, izravnim letom iz Zagreba. Ova otočna državica Sredozemnog mora koja cijele godine uživa blagodati sunca, a viteške palače, šareni brodovi „luzzu“ usidreni u ribarskim selima, glavni grad Valletta koji je u cijelosti pod zaštitom Unesca, topla klima i puno dobre zabave, razlog su više za doček Nove godine na Malti – ističe Dora Hrkač.

Advent u Europi – gdje pronaći najljepše božićne sajmove?

No, zašto ne biste doček spojili s ugodnim wellnessom?

Oni kojima je ipak draži domaći teren za proslavu Nove godine, najčešće biraju upravo varijante s wellnessom, jer najbolji način za liječenje novogodišnjeg mamurluka jest u nekoj spa zoni, zar ne? Upravo jedna takva nalazi se u hotelu Olympia, smještenom u Vodicama, gdje će 31. prosinca sveprisutne zabavljati poseban gost večeri – Petar Grašo. 

Razmišljate li o kombinaciji skijanja i dočeka, mogli biste se i te kako razočarati!

Zaboravite na skijanje za doček

“Novogodišnji termin se na skijalištima ubraja u cjenovno najvišu sezonu u godini, ali usprkos tome aranžmani se rezerviraju već kod odlaska što znači da je to termin koji je unaprijed dobro popunjen i rasprodan. S obzirom da se naše tržište u odnosu na ostala odlučuje dosta kasno za uplate aranžmana, najčešće kada su smještajni kapaciteti već popunjeni dosta je teško naći odgovarajući smještaj. Otprilike je slična situacija kao ljeti s kapacitetima na Jadranu i već dobro nam znanom pričom – „tko prvi, njegova djevojka“,  zaključuju iz Atlasa.

Najjeftinije će proći oni koji odluče Novu godinu dočekati u Pragu, a first minute cijena je od 1.390 kn po osobi, ističu iz Atlasa, dok se primjerice za Šri Lanku mora izdvojiti i do 14.880 kn. Cijena paket-aranžmana za Prag uključuje prijevoz autobusom, uslugu voditelja putovanja, smještaj u hotelu s 3 zvjezdice na širem području Praga u dvokrevetnim sobama na osnovi tri noćenja s doručkom, razgled Praga, posjet Češkom Krumlovu…     

6 trikova uz koje ćete izbjeći blagdanski stres! Da, i to je moguće

Maja Posavec

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo