Otputujte u toplije krajeve - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Otputujte u toplije krajeve

Najbolji izbor u siječnju je zamijeniti zimu ljetom i otići, makar na kratko, u toplije krajeve. Portal essentialtravel.co.uk odabrao je nekoliko destinacija koje su po njima i njihovim čitateljima najbolja opcija za zimske praznike!

Tenerifi, Kanarski otoci

Otok “vječnog sunca” ne gubi ništa od ugodne klime tijekom zime uz temperaturu od čak 20 stupnjeva kroz cijeli prosinac! Iako je mnogima ovo otočje privlačno zbog raznih aktivnosti koje nudi, trenutno je top destinacija zbog klime te relativno prihvatljivih cijena.

Valletta, Malta

Niti jedna zimska kompilaciju suncu ne bi bila potpuna da se ne spomene sunčana Malta i njezin doprinos s Mediterana. Stari grad Valletta više je od još jednog mjesta gdje biste mogli provesti zimske praznike. U njemu se nalaze brojne znamenite građevine, tako grad odiše umjetničkim stilovima kao što su: manirizam, barok (dominantan), neoklasicizam, ali i moderni funkcionalizam u područjima obnovljenima nakon stradanja u Drugom svjetskom ratu. Zbog tog bogatstva Valletta je upisana na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi još 1980. godine.

Cape Town Južna Afrika

Cape Town je najljepši grad Južnoafričke Republike, a postao je i najtraženija destinacija za turiste (TripAdvisor.com nagrađuje 2011. godine za top destinaciju). Zašto otići? Zato što možete uživati u klimi, u prekrasnim pogledima na večernje nebo ili svitanje zore, šarenim tržnicama, safariju i nacionalnim rezervatima.

Miami, USA

Smješten u jugoistočnom kutu američke savezne države Floride uz toplu i blagu tropska klimu tijekom cijele godine. Dvomilijunski Miami godišnje posjeti više od devet milijuna turista. Iako je grad zbog ugodne klime i toplog oceana omiljena turistička destinacija tijekom cijele godine, vrhunac sezone proteže se od prosinca do travnja kad temperatura zraka iznosi ugodnih 25 stupnjeva, a oceana čak i više od 20 stupnjeva!

Saba, Karipsko otočje

Karibi su otočje koje obuhvaća Velike Antile i Male Antile koji se opet dijele na Otoke zavjetrine i Otoke privjetrine. U otočju Leeward smjestio se slatki krševit otok Saba koji predstavlja ugašeni vulkan. Radi se o pravom raju za sve ronioce koji ovdje imaju priliku uživati u istraživanju netaknutih grebena. Na otoku se isplati okušati se u više toga. Lokalni rum poznatiji kao Saba Spice, čuveni je miks s kanadskim rumom kako bi se dobio glatki i čuveni, osebujan okus. Cijeli otok omogućuje vam maštanje kao da ste zalutali u poseban svijet ispunjen smaragdnim šumama i obogaćen podvodnom mistikom.

Foto: essentialtravel.co.uk

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo