Pod velikim ste stresom? Saznajte što napraviti da ne puknete k'o kokica? - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Pod velikim ste stresom? Saznajte što napraviti da ne puknete k’o kokica?

Brzi način života, nedostatak vremena i kroničan umor uvelike utječu na raspoloženje. Nadolazeći period u godini, poznat kao „predblagdanska ludnica“, također može biti stresan. Dugački popisi, obaveze koje treba riješiti prije blagdana, uz nedostatak vremena, sigurno ne utječu pozitivno na balans u organizmu.

Stres je često uzrok lošeg raspoloženja, nesanice i nedostatka koncentracije, a to je sve ono što želite izbjeći u prosincu. U planu vam sigurno nije puknuti k’o kokica!

Jeste li čuli za SAMe?

Jedinstvena formula SAMe-a donosi različite pozitivne učinke na ljudski organizam.

SAMe je prirodno prisutna molekula u ljudskom organizmu. Ova molekula prvi je puta otkrivena 1952. godine kada je ustanovljeno kako je riječ o kompleksu esencijalne aminokiseline metionina i adenozintrifosfata.

U posljednjih 60 godina niz znanstvenih istraživanja posvećeno je otkrivanju biokemijskih i molekularnih uloga SAMe-a u staničnom metabolizmu, a danas se njegova uloga najviše spominje u kontekstu suportivne terapije kod lošeg raspoloženja, depresije, anksioznosti, sindroma kroničnog umora, bolesti jetre, migrena, fibromijalgije i predmenstrualnog sindroma.

Znanstvena istraživanja nepobitno su pokazala važnost SAMe-a u staničnom metabolizmu. Budući da se radi o endogenoj molekuli koju stvara sam organizam i koja nije prisutna u hrani, organizam se za održavanje ravnoteže oslanja na de novo sintezu SAMe-a, tj. na vlastitu sposobnost stvaranja ove molekule, što je često poremećeno i djelomično onemogućeno. Upravo iz navedenih razloga dolazi do nedovoljnog stvaranja SAMe-a u tijelu, a samim time javljaju se i tegobe poput kroničnog umora, lošeg raspoloženja i nedostatka koncentracije. S obzirom na to da SAMe nije sadržan u hrani, u organizam se može unositi jedino putem dodataka prehrani.

Da su dodaci prehrani dobar način suplementacije svega što nedostaje organizmu, potvrdila je i mag. nutricionizma Ivona Dragičević, stručni suradnik Bestvitea.

Uslijed vanjskih čimbenika kao što su stres, neuravnotežena prehrana i neuredne životne navike organizam pokazuje znakove otpora. Važno je osluškivati vlastiti organizam i prepoznati svojevrsnu pobunu na vrijeme te suplementacijom nadoknaditi tijelu sve ono što ne dobiva redovnim putem kroz prehranu.“

Da ne puknete k’o kokica, probajte Bestvite SAMe!

Više informacija saznajte na www.bestvite.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo