Psiha

Psiha

Priroda, glazba, dobar san… Otkrivamo 10 zdravih navika Ive Radić

Luka Stanzl/PIXSELL

Vrlo zaposlenoj poslovnoj ženi i majci troje djece, Ivi Radić, vlasnici potrala Journal.hr, nerijetko dan traje prekratko za sve obveze.

Međutim, unatoč ubitačnom tempu koji podrazumjeva njezin životni stil, ova bivša manekenka izgleda senzacionalno. To, kako kaže, duguje genetci, ali i zdravim životnim navikama kojih se nastoji pridržavati.

Ljupka Gojić Mikić ovih 5 zdravih navika nikada ne preskače!

1. Ništa bez sna

Neopisivo dinamičan ritam i puno dnevnih aktivnosti, što poslovnih, što obaveza oko troje djece – ne bi izdržala da nemam “adekvatnu dozu” sna. Stoga kao prvu zdravu naviku bilježim minimalno 8 sati sna.

Nerijetko zaspim već u 22 sata znajući da mi dan počinje od 6.30 sati.

2. Kozmetika koja me štiti 

Omiljena preparativna kozmetika moj je najjači saveznik u zdravom izgledu. Tretmani kao i kućna njega s proizvodima Biologique Recherche dio su moje svakodnevice.

Otkrivamo 10 zdravih navika prekrasne glumice Bojane Gregorić Vejzović

3. Trening je imperativ

Moja privatna trenerica, koja mi je ujedno i prijateljica, dolazi dva puta tjedno kod mene i vježbamo u mom stanu, dovoljno za adekvatni trening i lijepo druženje. Ugodno s najkorisnijim, može li bolje? 

4. Bijeg u prirodu

Vikend mi je uvijek rezerviran za prirodu s klincima, gdje god da jesmo ovaj ritual ne propuštam. Kontakt sa zemljom, drvećem i šumom tijelu vraća izgubljenu energiju, priroda je punjač pozitivne energije.

5. Uz glazbu je lakše

Kao petu zdravu naviku, izdvojila bih nešto što nekome možda nema veze sa zdravljem, ali meni osobno rješava bezbroj “problema”. To je glazba. Nema svakodnevne radnje koju obavljam, a da glazba nije uključena. Ona je moj pokretač i motivator. A kako tek kuham dok svira dobra muzika! 🙂

6. Vrijeme za sebe

Ne propuštam zdravu naviku… Biti sama sa sobom :). Liječi. To vrijeme “kradem” kad god mogu.

Veza sa samim sobom, najdragocjenija je i najkvalitetnija veza.

7 . Upoznavanje emocija

Iskreno pokazivanje emocija i pravilno njima upravljati zdrava je navika za dušu i tijelo. Isplakati se, nasmijati se, kvalitetno se verbalno izraziti, općenito iskazivati emocije, zdrava je navika koju smatram jednom od najvrijednijih koju prakticiram.

Vjerujem da ne iskazivanje istih veže na sebe razne bolesti, stoga “talog” loših emocija ne valja zatomiti i ignorirati i obavezno ih se valja osloboditi. Tko kaže da je plakanje štetno? Dapače, ono liječi… stoga s vremena na vrijeme, plakanje molim

Ovo je hrana koju Kate Middleton jede svaki dan

8. Naučila sam reći ne

Izbjegavanje negativnih, zlih, dvoličnih, lažnih ljudi, to je pola zdravlja. Tako da sam se naučila distancirati od takvih i naučila reći im – ne.

9. Sve je onako kako treba biti

Prihvaćanje. Moj životni moto i navika s kojom koračam baš tamo gdje mi je namjenjeno. Znajući da loši kao i dobri događaji, razni ljudi te okolnosti u kojima se nalazimo ne mogu biti drugačiji nego sto jesu, nismo ih birali već su nam namjenjeni kao vodiči na mjesta na koja moramo stići.

Kad pomislim da je život nepravedan, težak, prihvaćanje svega i vjera da je to za više dobro vraća mi mir i spokoj znajući da svi događaju služe upravo za naš duhovni rast i napredak.

Prihvaćati i voljeti sebe u svim oblicima i stanjima, jedini je put da bi mogao prihvacati ostale.

Po jutru se dan poznaje – usvojite zdrave navike ovih poznatih dama

10. Ljubav je sve

Ljubav u svim oblicima, možda zvuči patetično, ali to je jedini lijek i jedina preventiva protiv svih bolesti.

Što čitati u dubokom hladu? Imamo 3 knjige kojima nećete odoljeti

Martina Strukić

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo