Psiha

Psiha

Riječki karneval 2014. vas zove

Tko god je posjetio Rijeku za vrijeme karnevala, zakleo se da će se vratiti! Maškare su se vratile u Rijeku te započele svoju vladavinu koja će trajati sve do 5. ožujka.

“Karneval je dio identiteta Rijeke, ali i cijelog ovog kraja koji je po Karnevalu odavno prepoznatljiv i van granica Hrvatske. Upravo zbog te prepoznatljivosti Riječki karneval ima i gospodarski segment. Tako su u doba karnevala popunjeni svi su smještajni kapaciteti, a svake se godine bilježi veći broj dolazaka turista. Isto tako, prošle godine, zahvaljujući fiskalizaciji, došli smo i do konkretnog podatka što se tiče zarade ugostitelja. U vrijeme održavanja Međunarodne karnevalske povorke u središtu grada zabilježen je 1,4 milijuna kuna veći promet ugostitelja i trgovaca nego što je to bilo tjedan dana ranije, s tim da hrana i piće koja je prodavana na otvorenom nije podlijegala fiskalizaciji pa je za pretpostaviti da je promet bio i veći”, naglasio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, dodavši da je Karneval prvenstveno dobra zabava u kojoj svake godine uživaju brojni Riječani te je pozvao građane da sudjeluju u karnevalskim događanjima i poželio svima dobar provod.

Provjerite i vi zašto za Riječkim karnevalom vlada pravo ludilo! Maškare su se vratile u Rijeku te započele svoju vladavinu koja će trajati sve do 5. ožujka.

Izbor kraljice Karnevala kao i uvijek bit će uvodna manifestacija u sve maškarane ludosti koje započinju nakon svečane primopredaje ključa grada u ruke maškara, točnije 24. siječnja. Ono što slijedi nakon toga su najšareniji i najveseliji dani u godini ovoga kraja, koji završavaju Dječjom karnevalskom povorkom 22. veljače te velikim finalom – Međunarodnom karnevalskom povorkom 2. ožujka.

Prošle je godine u Dječjoj karnevalskoj povorci sudjelovalo 65 karnevalskih grupa s 4500 maškara, dok je u Međunarodnoj povorci ludovalo 8300 sudionika iz 100 karnevalskih grupa. Sigurni smo kako će ove godine brojke biti veće!

Kalendar aktivnosti Riječkog karnevala pročitajte ovdje i slobodno s nama podijelite svoje fotografije na Facebooku.

Rijeka

Rijeka

Rijeka

Rijeka

Rijeka

Rijeka

Rijeka

Rijeka

Rijeka

Rijeka

Rijeka

Imate li već svoju masku?

K.P.
Foto: www.rijecki-karneval.hr/

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo