Psiha

Psiha

Sigurno niste znali da ove stvari nikada ne smijete stavljati u perilicu posuđa

Shutterstock

Malo je onih koji se ne slažu s tim kako je perilica za posuđe jedan od najboljih izuma za kućanstvo…

Osim što nam štedi vrijeme, perilica posuđa donosi još puno prednosti ali to ne znači da u nju možete staviti sve što vam padne na um. Postoji posuđe koje je bolje oprati na ruke ako ga želite koristiti još neko vrijeme. Ovo su stvari koje ne biste trebali stavljati u perilicu za posuđe. 

Ideja za ručak: Puretina u marinadi od đumbira

Noževi

Ako se u vašoj kuhinji nalaze noževi od inoxa, i sami znate kako oni nisu jeftini pa je jasno da ih ne želite uništiti. To možete postići tako da ih ne stavljate u perilicu posuđa jer jednom kad se na njih nakupi hrđa i postanu tupi, povratka nema. Prema riječima stručnjaka, ovakve noževe ne smijemo stavljati u perilicu jer im štete jaki sastojci za otapanje masnoća koje se nalaze u tabletama za pranje suđa.  

Poklopac ekspres lonca 

Pretpostavljamo da ste ovakve poklopce već prali u perilici posuđa, ali stručnjaci tvrde da će se tijekom pranja u međuprostore poklopca “zaglaviti” čestice i ostatci hrane što će ga učiniti neupotrebljivim. Operite ga pod mlazom vode u sudoperu nježnim sredstvom.

Drveni pribor za kuhanje

Drveni pribor za salatu, kuhače i daske za rezanje nikako ne bi smjele u perilicu posuđa. Kako dolaze u kontakt sa svježim namirnicama koje sadrže bakterije, u perilici se njihov broj može samo povećati. Osim toga, voda i vlaga drvenim predmetima mogu naštetiti. 

5 slasnih razloga zašto su muškarci koji vole kuhati bolji ljubavnici

Termos šalica

Ove su šalice prilično dobra stvar, u njima možete od kuće ponijeti toplu kavu na posao i u njoj uživati do podneva. Kako vam sigurno znače puno, nemojte uništavati njihove magične sposobnosti tako da ih “bacite” u perilicu za posuđe. Visoke temperature mogu uništiti vakuum u poklopcu i tako one postanu beskorisne. 

Lonci od lijevanog željeza 

Mnogi se šefovi kuhinja i domaćice zaklinju u savršenstvo ovog posuđa u kojem se može kuhati na plamenu ali i u pećnici. Kako se ono jednostavno čisti, nemojte ga uništavati u perilici.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo