Psiha

Psiha

Sve što trebate znati o životnom osiguranju

Shutterstock

Životno osiguranje je osiguranje nepredviđenih situacija u životu

Bilo da je riječ o iznenadnoj bolesti, invalidnosti ili čak smrti, a sadrži i komponentu štednje, odnosno isplatu u slučaju isteka police.

Čemu služi životno osiguranje?

Cilj osiguranja života je financijska sigurnost, zaštita osiguranika i članova njihove obitelji te dugoročna štednja. Smisao osiguranja života je zaštita od različitih rizika koji ugrožavaju život i zdravlje.

U kojim situacijama životno osiguranje može biti potrebno?

Osiguranje života potrebno je onda kada si želite osigurati bezbrižan život i starost te pružiti sigurnost svojim najbližima, ali i onda kada nastojite olakšati niz mogućih financijskih situacija koje utječu na budžet – poput odlaska u mirovinu, školovanja, nastupa teške bolesti, invalidnosti i slično.

Kome je namijenjeno?

 Namijenjeno je ljudima koji žele osigurati svoju budućnost. Osiguranje života može se ugovoriti od 14. pa do sve do 65. godine, s tim da polica može trajati najdulje do 75. godine života.

Koja je prednost ugovaranja životnog osiguranja?

Životno osiguranje omogućuje zaštitu od financijskih gubitaka koji mogu nastati kao posljedica neizvjesnih događaja, a istovremeno kroz dugoročno ulaganje, omogućuje bezbrižno očuvanje životnog standarda u kasnijim godinama, ali i financijsku zaštitu obitelji kada je to najpotrebnije.

Gdje se može ugovoriti?

Osiguranje života može se ugovoriti na svim prodajnim mjestima CROATIA osiguranja d.d., putem savjetnika ili vanjske prodajne mreže koja uključuje financijske institucije, agencije, brokere i povjerenike.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo