Psiha

Psiha

Uljepšajte vikend čitajući izvanredne ljubavne romane

Što je vikendom ljepše od opuštanja uz dobro štivo

Uživajte ovaj vikend uz odlične romane o ljubavi bez granica, uspomenama i kulinarskim trikovima. Uđite u svijet priča o paru koji bježi Europom kako bi izbjegli rat ili o ženama koje jedna pošiljka vraća u sjećanja iz mladosti, a uvijek je zabavno pročitati i priču o ženi koja ostavlja sve i odlazi na selo pronaći sebe te ljubav

Provedite ugodan vikend uz dobru knjigu: imamo 3 prijedloga

Posljednji vlak za Istanbul

Selva je kći uglednoga umirovljenog osmanskog službenika. Prekrasna žena mogla bi osvojiti srce svakog muškarca u Ankari. No, ona vidi samo Rafaela Alfandarija, naočitog sina dvorskog liječnika, ali i židova. Protiv volje svojih obitelji oni se vjenčaju i bježe u Pariz kako bi započeli novi život. I baš kad se ponadaju da je pred njima cijeli svijet, nacisti ulaze u Pariz, a mladi par će shvatiti da se njihova ljubav nalazi pred još većom preprekom.

Uživajte u vikendu uz napete trilere

Obećavši si da ih nikada i ništa neće moći razdvojiti Selva i Rafael kreću na dug i neizvjestan put.

Istovremeno, hrabri turski diplomati doznaju da su Selva i nekoliko njezinih zemljaka zarobljeni u Francuskoj, te kuju plan kako će Alfandarijeve i još stotine drugih nevinih ljudi odvesti na sigurno. Zajedno putuju kontinentom zahvaćenim ratom, ulaze u neprijateljsku zemlju, izlažući se velikoj opasnosti, kako bi došli do slobode.

O autorici: Ova je knjiga vjerojatno najveći uspjeh turske spisateljice Ayse Kulin. Osim što piše knjige napisala je brojne scenarije te je radila kao filmska producentica. Ovaj je roman preveden na dvadeset tri jezika, osvojio je i nagradu koji dodjeljuje European Council of Jewish Communities. 

Izdavač: Mozaik knjiga

Provedite vikend čitajući „Superjunakinje“ ili „Lily i hobotnicu

Slatke tajne života na selu

Vrhunska slastičarka Olivia Rawlings radila je u ekskluzivnom bostonskom klubu. Jedne je večeri zapalila flambirani desert, a uz to i cijelu svečanu dvoranu te se odlučila na neko vrijeme preseliti u idiličan gradić Guthrie u Vermontu, gdje živi njezina najbolja prijateljica Hannah i gdje vrijeme kao da je stalo. No njezin se bijeg pretvara u nešto mnogo trajnije kada joj mrzovoljna dama u elegantnom pletenom kompletu, Margaret Hurley, ponudi posao u svojem pansionu “Slatki javor”. Nakon što se zajedno sa psom Saltyjem preseli u kućicu na imanju uz pansion, Olivia počinje spravljati ukusne slastice za mještane Guthrieja. Olivia se vrlo brzo uklopila u život maloga vermontskoga mjesta. A kad upozna Martina McCrackena, koji se u rodni Guthrie vratio iz Seattlea da bi pomogao bolesnom ocu, Olivia uviđa da možda ipak nije tako usamljena kao što je mislila

Nevjerojatno šarmantna i topla knjiga, nalik još jednoj epizodi Gilmoreica. – Bon Appetit

 O autorici: Louise Miller je kuharica koja živi u Bostonu, a ova knjiga je njen prvijenac. 

Zdravstvene dobrobiti čitanja knjige i samo nekoliko minuta na dan

M.S.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo