Psiha

Psiha

Žena koja uživa u vožnji bicikla, još više uživa u seksu

Foto: Shutterstock

Što više kilometara žena pređe biciklom to će imati bolji seksualni život – tvrde istraživanja

Iako će “platiti” malu cijenu za bolji seksualni život, žene biciklisti su sklonije upalama mjehura i bolovima u preponama. 

Istraživanje je provedeno na uzorku od 3.100 žena kako bi potvrdila ili demantirala činjenicu da žene koje voze bicikl imamu veće šanse da će dobiti upalu mjehura. Umjesto toga, istraživači sa sveučilišta California iz San Francisca su utvrdili kako one imaju bolji seksualni život. 

Vožnja bicikla je idealan način za postizanje dobre linije, ali sjedalo na biciklu nije anatomski savršeno. Dok sjedimo na normalnoj stolici, težina tijela je raspoređena pravilno na cijelu pozadinu te dozvoljava organima da se odmore, sjedalo bicikla ne pruža isti luksuz. Dok vozite bicikl, cijela težina je na perineuma – međice, a prema pisanju Harvard health bloga ta pozicija onemogućava cirkulaciju do klitorisa što objašnjava onaj neugodan osjećaj nakon duge vožnje…

4 jednostavna i znanstveno dokazana načina prevencije malignih oboljenja

Također, istraživanja pojašnjavaju kako se tako bakterije iz vagine potiskuju prema urinarnom traktu i iz toga razloga nastaju određeni problemi. 
 
No, vožnja bicikla dobro utječe na seksualni život.

“Prema rezultatima istraživanja shvatili smo kako su žene koje često voze bicikl više raspoložene za seks, doživljavaju bolje orgazme i zadovoljnije su svojim seksualnim životom.”, zaključio je autor studije Thomas Gaither. 

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo