Je li dobra ideja biti u vezi s bivšim dečkom najbolje prijateljice? - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Je li dobra ideja biti u vezi s bivšim dečkom najbolje prijateljice?

Foto: Shutterstock

Većina ljudi bi se složila kako je veza s bivšim/om od prijatelja zabranjena stvar. Vjeruju kako je to potpuno krivo ponašanje koje označava nepoštivanje prijatelja. Što ako se ona ipak dogodi?

Ako ste se ipak nekako (slučajno ili namjerno) zaljubili u bivšeg partnera najbolje prijateljice, pokušajte slijediti nekoliko “pravila” koja će vam pomoći da izbjegnete velike probleme i mogućnost gubitka prijateljice.

Pustite da prođe malo vremena

Kad vam se učini da vam se sviđa bivši partner prijateljice, vjerojatno ćete osjetiti potrebu reagirati odmah, no savjetujemo da pričekate neko vrijeme jer možda shvatite da se radilo samo o kratkoj zaljubljenosti.

Vijest podijelite s prijateljem prije nego drugi saznaju

Ako ste baš odlučili slijediti svoje osjećaje bez obzira na posljedice, onda bi bilo pošteno to reći i prijateljici. Dakle, ukoliko imate potrebu zaštititi prijateljicu, pametnije da vijest čuje od vas nego od poznanika.

Ne ogovarajte

Može se pretpostaviti da sve što dijelite s prijateljicom dijelite i s partnerom, no vaša prijateljica sigurno ne bi otkrila toliko intime da je znala da ćete zamijeniti njeno mjesto. Čuvajte tajne. Također, prijateljicu ne zanima kakav je seksualni život bivšeg partnera, pa o tome ni u kom slučaju ne razgovarajte.

Izbjegavajte ogovaranje

Normalno je da potražite savjet prijatelja ako ste se posvađali s partnerom, ali svakako izbjegnite ogovaranja, koliko god da je privlačno u tom trenutku. Kako biste sačuvali prijateljstvo, važno je ne odabirati strane, a ako baš morate s nekim pričati o ljubavnim problemima, odaberite neku treću osobu.

Bez uspoređivanja

“Jesam li bolja od tvoje bivše djevojke?” je pitanje koje nikako ne biste smjeli postaviti partneru, a posebno ako je bivša djevojka vaša prijateljica s kojom planirate izlet za vikend. Kakav god odgovor bio, netko od vas troje se neće osjećati dobro.

Bez paranoje

Ne pokušavajte zabraniti da se vaš sadašnji partner i prijateljica viđaju, jer da među njima postoji bilo kakva privlačnost, vjerojatno bi ostali zajedno. Budite sigurni da je novi partner odabrao vas zato što se mu posebni, a ne da bi uz nekog čekao bivšu partnericu da se vrati. 

Ana A. 

Foto: Shutterstock

Saznajte zašto žene varaju?

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo