Kako vratiti seksualnu želju u brak? - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Kako vratiti seksualnu želju u brak?

Na libido može utjecati puno toga, a najčešće ubojice seksualne želje su stres, briga oko djece ili premalo intimnosti.

Ne možete se sjetiti kada ste zadnji put pogledali partnera i osjetili želju za strastvenim dodirima? Niste sami, nažalost često se govori o seksulanoj želji u braku i gubitku iste.

Kako vratiti uvezu početni žar?

Radite na intimnosti: Seks bez intimnosti je poguban za seksualni nagon. Intimnost nije samo inačica za seks. Intimnost čine i druženje s partnerom. Bitno je kvalitetno provoditi vrijeme zajedno, razgovarati, izmjenjivati nježnosti… Poljubac u “letu“, nježan pogled, osmijeh ili dodir dobar su put za povećanje seksualne želje.

Razgovarajte: Pitajte partnera što bi želio da za njega napravite u krevetu i to će uvelike poboljšati stvari i vratiti želju za seksom.

Kako raditi s lošim suradnicima?

Isprobajte nešto novo: Odvažite se na vođenje ljubavi ispred zrcala. Iako vas možda ta ideja ne privlači, vidjet ćete da ćete oboje uživati u erotičnom prizoru.

Vježbajte: U jednoj studiji je nekolicina srednjovječnih muškaraca sudjelovala u intenzivnom programu treninga, i to 9 mjeseci. Cijelo vrijeme su isticala kako im je to poboljšalo seksualnu aktivnost, te kako su im odnosi postali češći, a sve to pružilo im je bolje zadovoljstvo. Žene koje su sudjelovale u istoj studiji istaknule su kako im tjelovježba jača želju za intimom, strasti te krajnje zadovoljstvo.

7 osobina savršenog muškarca!

Probudite maštu: Čitajte štivo koje ima veze sa seksualnošću, kako bi počeli razvijati vlastite “scenarije ” Ovo može funkcionirati uz pretpostavku da je sa stalnim partnerom seks i dalje dobar, da postoji privlačnost, ali ako toga nema, ovakva intervencija neće polučiti uspjeh. Tu su i tehnike senzualnog osvještavanja, seksualna želja se može kroz godine izgubiti i zbog nezadovoljstva vlastitim mislima. “, za Ordinaciju.hr je izjavio prof. Štulhofer 

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo