Muškarci bi se više mazili nego žene - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Muškarci bi se više mazili nego žene

Prema istraživanju Sveučilišta Indiana, najsretniji su partneri koji su dugo u braku, koji se maze i koji se često seksaju! Jeste li vi jedan od njih?

Stereotipovima više nije mjesto u dugim vezama ili brakovima. Suprotno od očekivanja, muškarci su zadovoljni u dugoj vezi, dok su žene zadovoljne svojim seksualnim životom, pokazalo je međunarodno istraživanje.

Preko tisuću sredovječnih parova s prosječnim ljubavnim stažem od 25 godina iz SAD-a, Brazila, Njemačke, Japana i Španjolske oglasilo se o zadovoljstvu na ljubavnom planu.

Muškarci su bili sretniji ako su uživali u dobrom zdravlju i ako im je bilo važno da njihova partnerica može postići orgazam. Iako je potreba za ljubljenjem i maženjem više ženska stvar, česta izmjena nježnosti važna je za mušku sreću, tvrde istraživači, no ne i za žensku. Što su dulje bili u braku, to su i ispitanici i ispitanice bili sretniji, a također su bili sretniji što su bili zadovoljniji svojim seksualnim životom.

Seks je bolji u dugoj vezi

Žene koje su bile s istim partnerom kraće od 15 godina nisu bile sklone reći kako su seksualno zadovoljno, no zato se bračni staž dulji od 15 godina isplati za mnoge, s obzirom da je stopa zadovoljnih žena značajno porasla ako su one bile dulje od 15 godina u vezi ili braku.

Prema istraživanju Sveučilišta Indiana, najsretniji su partneri koji su dugo u braku, koji se maze i koji se često seksaju! Jeste li vi jedan od njih?

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo