Psiha

Psiha

Otkrijte mehanizme muškog zadovoljstva

Koje su tajne njegove seksualnosti? Kako se rađa želja kod muškaraca? Zašto više voli gledati, a manje razgovarati?

Današnji muškarci? Pomalo zbunjeni, nesigurni, a kada je mjesto bitke krevet, ne znaju koju taktiku primijeniti, iako se sasvim dobro snalaze u svim drugim situacijama. Seksualni život muškarca ima neprijatelje koji se zovu pad želje, problemi s erekcijom, strah da neće zadovoljiti… Uzroci su im različiti, a jedan je sve izrazitiji: žene sve manje brinu što njihovi partneri žele u krevetu, dok se muškarci više ne usude javno izložiti svoje želje.

Kako izići iz slijepe ulice?

Najvjerojatnije tako da žene učine korak unazad, razmišljajući što se muškarcu prirodno sviđa, a ne usuđuje se pitati, što potiče njegovu želju, što bi volio raditi. Sve bi se to moglo kad bi se žene oslobodile kulturnog nasljeđa koje ih uči da žele aktivnog i snažnog, ali istovremeno nježnog i pažljivog muškarca.

Seksolozi kažu da je današnji muškarac nosi teret: uvijek mora biti spreman. No, rješenje postoji: treba ponovo pronaći ljubav i emocije kao osnovne temelje ljubavi. Takav muškarac prestaje biti nesiguran, uplašen i pasivan. Prepoznaje vlastiti instinkt i vjerno ga slijedi, bez straha da će ga osuditi kao vulgarnog i sirovog. Dakle, rješenje je u razumijevanju, poznavanju mehanizma muškog zadovoljstva.

Da se ukus muškaraca nikad nije promijenio potvrđuje jedno američko istraživanje objavljeno u Časopisu za seksualne znanosti. Prva je tvrdnja da se jači spol uvijek uzbuđuje erotskim slikama. Pogled je, dakle, prvi od osjeta uključenih u muško zadovoljstvo: gledanje kako se partnerica svlači i njeno golo tijelo, za veliku većinu muškaraca, uzbudljiva je predigra. Dakle, prepustite se njegovom pogledu pod upaljenim svjetlima, budite u seksipilnom donjem rublju – i njegova će se uspavana želja probuditi.

Još jedna stvar koju muškarci vole je seks na brzinu. Pa, što učiniti ako on predloži munjevitu i možda pomalo divlju ljubav? Pustite neka to učini i shvatite da je u tom trenutku to njegova najsnažnija želja. Ugoditi mu može postati zabavno, a on će biti sretan. Strogo ga osuditi ne bi imalo smisla, bolje je prihvatiti njegov zahtjev kao igru, kao sastavni dio života udvoje.

Dirajte ga nježno i stručno

Muškarci vole i da ih se dira, masira i miluje – da budu u centru vaše pozornosti. Svaka nježnost koju mu poklonite u krevetu, stvara mu veliku ugodu, čak i kad to ne priznaje ili vam je ne uzvrati.

Prema orijentalnim saznanjima, točke seksualne energije smještene su na rebrima u sredini grudnog koša (s obje strane, od ključne kosti do ispod prsiju). Jagodicama lagano pritišćite svaki par točaka jer to može biti stimulativna masaža. Još jedna vruća točka nalazi se na tabanima. Stopala su osjetljiva erogena zona iako se njima često ne posvećuje dovoljna pažnja. Za oslobađanje stresa i napetosti te pojačavanje seksualne želje palcem masirajte sredinu njegovog tabana, a nemojte zanemariti niti pete jer one sadrže točke koje su okidač za seksualno zadovoljstvo.

Zašto je šutljiv?

Prema američkoj seksologinji Barbari De Angelis, muškarac, dok gleda, dodiruje ili miluje, koristi desnu polutku mozga, a za govor lijevu. Korištenje obje polutke istovremeno predstavlja mu napor – eto zašto muškarci za vrijeme predigre više vole dodirivati nego pričati. Iako, naravno, uvijek ima iznimaka.

I posljednji savjet, koji posebno poštujte u prvim susretima: ne navaljujte na njega, jer muškarac se obično osjeća zakočenim pred ženom koja agresivno od njega traži spolni odnos (koliko se vama to čudno činilo). Posebno ako to čini izravno i, možda, pomalo vulgarno. Muškarci vole da im se gladi ego, kada on ima kontrolu i kada on vodi igru. Ako vi krenete dominantno i agresivno velika je vjerojatnost da ćete ga odbiti od sebe.

Zapamtite nema puno razumijevanja i volje za kreativnost, osim ako prijedlog nije njegov. S vremenom kad se oslobodi i stekne sigurnost, i vi možete preuzeti inicijativu.

Izvor: Žena.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo