Seks na plaži ili u vodi - evo na što trebate pripaziti - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Seks na plaži ili u vodi – evo na što trebate pripaziti

Planirali ste začiniti ljubavni život seksom u moru, bazenu ili na plaži.​ ​A​ko je tako, evo što morate znati kako bi se zaštitili.

Možda zbog gole kože, opuštenosti ili romantičnog zalaska sunca ljeti se bude i jačaju strasti. Prema studiji objavljenoj u magazinu Archives of Sexual Behavior, na internetu se najčešće pretražuje riječ seks na samom početku ljeta.
 

Seks na otvorenom ili u vodi može biti zanimljiv ali evo na što biste trebali pripaziti

Vaginalna suhoća

Kako izbjeći: Prije nego skočite u bazen ili more, obavezno u blizini držite lubrikant. Iako mnogi smatraju kako je voda prirodan lubrikant ona to nije te može uzrokovati genitalnu suhoću. Stručnjaci savjetuju korištenje silikonskog lubrikanta koji se u vodi ne razgrađuje te ne uzrokuje iritacije.

5 genijalnih ideja za korištenje lubrikanta

Pijesak u “zabranjenom” mjestu

Kako izbjeći: U trenutku strasti lako je zaboraviti na razumno ponašanje, ali se pokušajte kontrolirati tek toliko da prvo na pijesak stavite ručnik kako on ne bi iritirao vaše genitalije. Iako je mala šanse da se to dogodi, ona ipak postoje..

Kondom pun vode

Kako izbjeći: Većina se kondoma može koristiti u vodi, ali uz par napomena. Ako kondom ne prijana dobro u njega može ući voda, a isto se može dogoditi ako ga ne stavite prije ulaska u vodu.

4 problema zbog kojih žene najčešće idu ginekologu

Upala urinarnog trakta

Kako izbjeći: Prema rezultatu jedne studije iz 2013 godine, ova se vrsta upale javlja najčešće baš u ljetnim mjesecima. Iako nije dokazano, moglo bi biti da je uzrok i promjena seksualnih navika. Ako imate čestu potrebu za mokrenjem te osjećate bol, možda biste trebali posjetiti liječnika.

Urinarne infekcije ljeti – kako ih spriječiti i liječiti

A.A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo