Psiha

Psiha

Seks za jednu noć ne urodi orgazmom za svaku drugu ženu

Poražavajuća statistika kaže: žene “uživaju” u usputnom seksu upola manje nego kada su u predanoj vezi.

Koliko znate o ženskom orgazmu?

Zanima li vas ljubav za jednu noć? Šanse su ako ste muškarac da ćete objeručke prihvatiti ovu priliku, što se ne može reći za dame. Tako barem glasi zaključak najnovijeg istraživanja provedenog u SAD-u, koje je uključivalo 600 studenata i studentica.

Naime, usputni seks predstavlja veće zadovoljstvo za pripadnike snažnijeg spola nego za žene – one u takvim ljubavnim avanturama uspiju upola rjeđe postići orgazam nego kada je riječ o vezi s “dužim stažem”.

“Svi nam obećavaju kako smo u eri kada ljudi mogu biti seksualno slobodni i jednako sudjelovati u kulturi zavođenja. Činjenica je da se ne zabavljaju svi “, objasnio je Justin Garcia, voditelj studije dvaju sveučilišta (Indiana i Binghamton).

Ovakvi rezultati idu ruku pod ruku s prethodnom studijom Sveučilišta u New Yorku, prema kojoj samo 40 posto žena uspije postići orgazam u vezi vez obveza, za razliku od 80 posto muškaraca koji ljubavni susret završe sa smiješkom na svom licu. U ovoj je studiji sudjelovalo 24.000 mladih kroz razdoblje od pet godina, a također je ustanovljeno kako 75 posto žena postigne orgazam u dugoj vezi.

“Ove rezultate pripisujemo vježbi s partnerom, koja daje bolji uspjeh za orgazam, a jednako tako mislimo da je muškima više stalo kada su u predanoj vezi. Žene nisu sklone postizanju orgazma za vrijeme usputnog seksa jer nisu sposobne izraziti svoje želje”, objasnila je Paula England sa Sveučilišta New York, voditeljica istraživanja.

Trebate savjet kako zajedno postići orgazam?

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo