Psiha

Psiha

Što ako vas vaš partner uopće seksualno ne privlači?

Opustite se, vašoj vezi (vjerojatno) nije došao kraj, ali ipak ćemo pokušati odgovoriti na pitanje, koliko veza može biti uspješna u tom slučaju

Nije neuobičajeno da se zaljubimo u nečiju osobnost ili osobu koja ima iste interese i ciljeve u životu poput nas, a opet s druge strane – uopće nas seksualno ne privlači. Neki se nađu u situaciji da završe u vezi s tom osobom, pa pomisle kako će se privlačnost dogoditi s vremenom. 

Zapitajte se osjećate li inače seksualnu privlačnost

Ako sa trenutnim partnerom ne osjećate to, jeste li uopće ikada imali takve osjećaje? Ako je odgovor: ne, vjerojatno ste izgubili seksualnu želju upotpunosti. Moguće da se radi o zdravstvenom problemu, pa posjetite liječnika. Neki lijekovi poput kontracepcijskih pilula, antidepresiva, smanjuju libido, ali i zdravstveni problemi poput depresije, stresa i tjeskobe. 

Želite mu priuštiti oralni seks za pamćenje? Evo kako se to radi!

Priznajte si da nešto zamjerate partneru

Manjak želje za seksom ili seksualne privlačnosti može biti više psihološki nego fizički problem. Ako je veza na početku bila puna strasti i sve je splasnulo, moguće je da se radi o potisnutoj ljutnji. Potrebno je razgovarati s partnerom, promijeniti ono što možete, ali u svakom slučaju nikada ne zaboraviti na komunikaciju. 

Možda vas još privlači bivši partner

Ovo se najčešće događa ako ste još uvijek u kontaktu s bivšima nakon što prekinete vezu. Onda nije niti čudno da ne možete osjetiti privlačnost prema nekome, ako su vaše misli zaokupljene bivšim. Ako ste zaokupljeni prethodnom vezom, nemoguće je krenuti naprijed. Potpuno prekinite kontakt s bivšima! Blokirajte broj, e-mailove, objave na društvenim mrežama, pa ćete s vremenom zaboraviti i dati priliku nekom drugom da vas privuče. 

Zašto se parovi koji se manje seksaju, više svađaju?

Ako se ni tada ne dogodi kemija, zapitajte se jeste li uopće dobro izabrali. Mnogi koje netko povrijedi ili primjerice prevari, pronađu potpuno suprotnu osobu, jer se to čini – sigurnijim… No onda shvate da ih ta osoba uopće ne privlači. 

Recite partneru kako da vas napali

Možda je seksualna želja izostala jer vaš partner jednostavno ne zna što vas pali. Razgovarajte i budite samopouzdani u onome što želite da vam partner radi kako biste dobili što više zadovoljstva. Obostrano je i nemojte očekivati da će vam netko čitati misli. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo