Psiha

Psiha

Žene ponekad glume želju kako bi zadržale partnera!

Ako ste ikad inicirali seks zbog užitka, mogli bi se iznenaditi da ste u stvari (možda) podsvjesno samo željele zadržati partnera!

To bi ukratko bila informacija objavljena u novoj studiji “Psihološka znanost“. Istraživači su u dva navrata ispitivali 50 heteroseksualnih partnera (jedan put kada su žene bile plodne, a drugi put kada to nisu bile) i zaključili su da žene kada nisu plodne iniciraju seks s partnerom ako osjete da on nije dovoljno ulagao u vezu i da gubi interes.

Strah od gubitka

“Ako žene žele odnose kada nisu plodne, mora postojati razlog van želje za začečem“. Navodi dr. Nicholas Grebe autor studije, te dodaje: “Smatramo da je to u svrhu zadržavanja partnera u blizini i očuvanje njegovog interesa za partnericu“. Dodaje da ovakve reakcije kod žena primjećuju samo kada žene puno ulažu u vezu, a muškarci ne.

Istraživanje potvrđuje tezu da je većina žena, točnije čak 80 posto barem jednom u životu odglumila orgazam, a najčešći razlog koji su navele je želja da usreće svog partnera izazvane strahom od prevare.

Naglašavanje da je muškarac taj koji treba ženi priuštiti vrhunski orgazam ponekada dovodi do toga da se i muškaraci pretvaraju da su na vrhuncu, samo da bi ispunili očekivanja.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo