Žene zavode neverbalno - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Žene zavode neverbalno

Neverbalna komunikacija sastavni je dio našeg svakodnevnog života. Sasvim je prirodna, sve što trebate učiniti je – promatrati i prepoznati znakove.

Vjerojatno ste primijetile kako životinje prije parenja imaju ritualni ples udvaranja, poput paunova koji šire svoje perje kako bi privukli partnericu. Jednako tako naši pokreti, mimika, čak i samo držanje našeg tijela otkriva što doista mislimo. Sve su to znakovi od kojih su neki promišljeni, dok drugi nastaju sasvim nesvjesno.

kDok komuniciramo, samo sedam posto informacija šaljemo verbalnim putem, a sve ostale potječu od neverbalne komunikacije – 55 posto od govora tijelom, a 38 posto od stila na koji nešto izrečemo.

Prepoznajte znakove udvaranja

Žene imaju veći raspon znakova udvaranja od muškaraca. Muškarci koriste određene tehnike udvaranja koristeći geste. Zainteresirane žene uzvraćaju odgovarajućim znakovima i time muškarcima daju zeleno svijetlo. One su svjesnije gesta udvaranja, dok muškarci posjeduju manju moć zapažanja. Nerijetko su i potpuno slijepi na takve znakove.

Kad mu prilazi žena, muškarac nesvjesno izvodi obred dotjerivanja. Mišićna napetost postaje izraženija, bore na licu i oko očiju postaju manje uočljive, tijelo se ispravlja. Isprsi se i uvlači trbuh kako bi cijelo tijelo zauzelo uspravan stav, tvrdi Allan Pease autor knjige Govor tijela. U takvim situacijama nerijetko pritegne kravatu, popravi ovratnik ili pak izvede pokret otresanja prašine sa ramena, dok neki zaglade kosu.

Neverbalni znaci spolne želje

kNajizraženiji spolni pristup muškarca ženi smatra se gesta s palcima zataknutim za pojas hlača, kojom se ističe područje genitalija. No, i isticanje prepona u sjedećem položaju ili pri naslanjanju na zid govori kako ste tom muškarcu više nego simpatične.

Usmjeravanje tijela ili stopala prema vama, uz upućivanje dužeg pogleda također znači kako ga privlačite. Prema Peaseu, muškarac će vam na daljinu uputiti pogled kojim skenira stas i oči, a kod bliskoga susreta to obuhvaća pogled u oči i na grudi. Ako je muškarac doista zainteresiran njegove zjenice će se proširiti pri pogledu na vas. Stoji li često kraj vas s rukama na bokovima, samo naglašava svoja fizička svojstva i izražava spremnost za upuštanje u vezu.

Muškarci su poprilično statični i izgubljeni u cijeloj priči, te nisu pretjerano djelotvorni, naglašava Pease. Zato ste upravo žene te koje će svojim zavođenjem i primjećivanjem znakova neverbalne komunikacije morati pokrenuti cijelu igru udvaranja.

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo