Psiha

Psiha

3 načina kako iskoristiti vrijeme za sebe

Foto: Shutterstock

Koliko puta vam se dogodilo da ste sami i ne znate što biste? Nemojte se leći i gledati televiziju i otići drijemati. Iskoristite to vrijeme!

U ubraznom dobu s puno obaveza vrlo je teško pronaći vrijeme za sebe te za odmor. Trebali biste pronaći neki hobi koji vas ispunjuje, a ako ipak niste osoba za takve aktivnosti predlažemo vam kako iskoristiti vrijeme, a ujedno biti sretan i ispunjen.

1. Iskoristite jutro

Brojni ljudi bude se prvim zrakama sunca i što rade? Otključavaju mobitel i gledaju što ima novo u svijetu društvenih mreža. Ne! Nemojte to raditi. Tako samo trošite vrijeme koje biste mogli iskoristiti za nešto produktivnije. Radije razmislite postoji li nešto što vas zanima te pogledajte dokumentarni film. Napravite jelo za koje niste danima imali vremena. Jutro je doba kada biste mogli smisliti najbolje ideje za nove poslovne pothvate ili ga ipak iskoristite za šetnju prirodom.

5 pitanja koja otkrivaju jeste li zaista gladni!

2. Čitajte

Marcel Proust rekao je: Možda nema dana našeg djetinjstva koje smo tako ispunjeno živjeli od onih koje smo proveli sa omiljenom knjigom.

Kako ostvariti snove ako ste nova majka?

Zaboravite na jutarnje čitanje raznih komentara na društvenim mrežama te radije uzmite u ruke neko kvalitetno štivo. Stručnjaci su dokazali kako čitanjem razvijamo empatiju, ali i učimo neke stvari o ostalim emocijama. Također, knjiga nam pomaže odlutati u neki drugi svijet u kojem se možemo poistovjetiti s jednim od likova te živjeti drugačije.

Ako se osjećate ovako – previše radite!

3. Napišite ljubavno pismo

Naravno, dopisujete s partnerom cijeli dan putem mobilnih aplikacija i dijelite razne osjećaje, no sve to vrlo brzo ispari razgovorom o drugim stvarima. Zašto ne biste sjeli, uzeli papir i olovku te napisali pismo u kojem ćete se koncentrirati samo na emocije i razviti dublju povezanost s partnerom. Također, pruža vam mogućnost da budete sami sa svojim mislima.  

U životu susretnemo tri vrste ljubavi – znate li koje su to?

M.S.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo