Psiha

Psiha

5 najboljih načina da zavolite ponedjeljak

Novi radni tjedan, vraćanje obvezama, završen još jedan (pre)kratak vikend… Toliko puta smo pokušali zavoljeti ponedjeljak, ali nije baš tako jednostavno.

Ponedjeljak je, a mnogi ljudi već sada počinju s odbrojavanjem dana i sati do vikenda. Naime, slijedeći ovih nekoliko savjeta, ponedjeljak će vam zasigurno postati jednostavniji, a vremenom ćete ga i zavoljeti.

1. Iskoristite vikend maksimalno

Za početak, potrebno je dobro rasporediti vrijeme tijekom vikenda kako ne bismo osjećali bilo kakve zaostatke prvi dan novoga tjedna. Šetajte, vrijeme provedite u prirodi, s voljenima ili jednostavno ostanite doma u pidžami. Radite ono što vas najviše opušte i ta dva dana ne mislite na posao i iskoristite ih tako da ćete u potpunosti napuniti svoje baterije.

2. Ustanite rano

Nekima je jako teško ustajati rano, posebice ponedjeljkom. Međutim, u nedjelju otiđite ranije spavati kako biste se odmorni probudili u ponedjeljak. Vidjet ćete koliko toga lijepoga i opuštajućega jutra mogu donijeti.

Kako od noćne ptice postati ranoranilac i time si poboljšati zdravlje?

3. Doručkujte

Ne podcjenjujte najvažniji obrok u danu. Kako biste unijeli potrebnu energiju, ustanite ranije, spremite zdrav doručak i vaš dan i tjedan mogu početi. Naime, istraživanja su pokazala kako su osobe koje preskaču doručak na poslu manje efektivne i nemaju potrebnu količinu koncentracije. Od tuda proizlazi i stres i sve su to razlozi zašto je ponedjeljak toliko omražen.

5 ideja za brzi, zdravi i lagani doručak!

4. Postavite si realan cilj

Dodavanjem neke strukture svome danu može imate višestruke koristi među kojima je i povećanje kreativnosti, ali i mogućnost određivanja prioriteta. Isto tako, pomoći će vam u organizaciji dana zbog čega nećete osjećati kao da vi niste ti koji drže konce u svojim rukama.

5. Budite ljubazni

Važno je upamtiti da, bez obzira kako vam loš dan bio, uvijek može biti gore. Ako ne možete smisliti nijedan način da si dan učinite boljim, zašto jednostavno ne biste pokušali nekome drugom učiniti njegov dan boljim i ljepšim? Naime, budite ljubazni prema svima. Ako ništa, poklonite smiješak strancima, kolegama, prijateljima. Vidjet ćete kako će vam se uskoro vratiti i kako će ponedjeljak, ali cijeli tjedan biti itekako dobar

Budite sretni! Napravite ovih 10 stvari svaki dan za svoje mentalno zdravlje!

Foto: Shutterstock

J. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo