Evo kako preživjeti grozan dan u uredu - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Evo kako preživjeti grozan dan u uredu

Foto: Shutterstock

Ponedjeljak je. Prvi radni dan tjedna, a pred vama je sto zadataka koji čekaju rješenje. Kako ga preživjeti?

Motivirati se svakog jutra za posao nije lako, posebno ako niste oduševljeni osobama koje sjede u vašem uredu i zadacima koji su pred vama. Na sreću, postoje mali trikovi koji mogu spasiti dan.

Napravite od svega igru: Bilo da se radi o pitanju “Koliko brzo mogu otići iz ureda bez za zabrljam zadatke?” ili “Zapisati ću svaki put kad šef promrmlja Hm i ako do kraj amjeseca to ponovi 100 puta vodim se na ručak.”, sve se računa kao igra.

Osjećate li se na poslu kao u kavezu? Evo zašto i kako si pomoći

Napravite vizualni podsjetnik zašto ste još na radnom mjestu: Ako se primjerice bavite grafikom, na ekran stavite najbolji rad vaših ruku. Ako ste novinar, isprintajte najbolji tekst i stavite na radni stol…

Odvojite vrijeme za odmor: Idite na kratki izlet. Nazovite prijatelja. Pročitajte par stranica knjige. Važno je uzeti pauzu od posla i napraviti nešto samo za sebe.

Sjedite 8 sati na poslu? E pa ovaj položaj je još gori od sjedenja!

Stvarajte kratkoročne ciljeve: Dovršiti veliki projekt je zahtjevno, a još je zahtjevnije ako ne znate kako krenuti. Prebacite fokus sa velikih zadataka I rješavate jednu po jednu stvar.

Početak dana i njegov kraj postoje zbog vas: Umjesto tuširanja i peglanja košulje za posao, prije izlaska iz kuće se zapitajte što možete učiniti za sebe? Ako volite glazbu, plešite na omiljenu pjesmu ili vježbajte… Isto pitanje si postavite i na kraju dana te učinite nešto za sebe.

Smislite mantru koja će vam pomoći preživjeti dan: Što će to biti ovisi o vama. Napišite na papir riječi koje će vas umiriti i staviti stvar u pravu perspektivu.  

Sretno!

A. A.

Foto: Shuterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo