Psiha

Psiha

Razbijamo najčešće mitove o preljubu

Preljubi se događaju, ljudi se od njih oporavljaju … Ovako sretne priče nakon prekida rijetko čujete jer o njima se i rijetko govori.

Stručnjaci tvrde da mnogi parovi uspješno rješavaju problem preljuba i neke veze nakon takvih događaja mogu biti još kvalitetnije.

Razlikovati činjenice od mitova može parovima koji su preživjeli prekid puno pomoći – istina je snažan alat koji vas može vratiti na pravi put.

Prevara se ne događa samo zbog seksa, radi se o ozbiljnijim problemima

Ponekad se ipak radi samo o seksu, naravno nekada se radi o zadovoljavanju emotivnih potreba, ali u većini slučajeva radi se samo o želji za seksom, kaže Scott Haltzman, autor knjige “Kako preživjeti nevjeru”, a prenosi askmen.com.

Ne može se nazvati prevarom ako se nije dogodio seks

Mnoge se afere odvijaju bez da se dogodio seks. Je li razgovor o nečijoj intimi, koji traje satima duboku u noć sa starim prijateljem nevjera? Osoba koja to radi možda ne vidi situaciju kao preljub, ali se možete kladiti da njegov partner to smatra prevarom. Kada dajete emotivni dio svog života nekom drugom, to je varanje.

Prevare se svode na fizičku privlačnost

Naravno, mnoge se baziraju na seksu, ali ima i onih u kojima se sve svodi na duboku emotivnu povezanost, a takva povezanost vrlo lako (i brzo) može dovesti do seksa.

Prevare se događaju isključivo kada partneri imaju problema u vezi

Evo istine; skoro svaki brak ima probleme, a do njih dolazi uglavnom zbog ne rješavanja istih. Problemi u vezi ne opravdavaju prevaru.

Top 5 razloga zašto žene varaju muškarce koje vole

Jednom varalica, uvijek varalica

Naravno, postoje loši ljudi, ali nije svatko tko je jednom prevario partnera notorni varalica, mnoge prevare se svode na seks za jednu noć. Želite li postati bolja osoba i zaboraviti na ovu grešku, prvi je korak priznati partneru što se dogodilo. Još jednom ponavljamo da je istina najbolji lijek.

Nakon prevare možete zaboraviti na partera

Ne naglite. Otprilike polovina brakova preživi preljub, ako su partneri spremni na suradnju, iznenadit će se kad vide da tako mogu spasiti odnos s partnerom. Najćešećši razlog prekida veza (otprilike u 55 % slučajeva) je otuđivanje od partnera i nedostatak komunikacije.

Znate li koji su najčešći razlozi ženske nevjere?

Vara se uvijek s mlađim i atraktivnijim parternom

Ne uvijek! Ok, ponekad će 60-godišnji direktor velike firme potražiti zadovoljstvo u zagrljaju mlađe dame, ali obično ljubavnice nisu puno mlađe ili atraktivnije od stalnog partnera – jednostavno su nešto novo…

Foto:Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo