Psiha

Psiha

Savjeti koji će vam podići samopouzdanje u teretani

Shutterstock

Naravno, odlazak u teretanu može biti zastrašujući. No nemojte dopustiti da zbog toga odustanete od svojih ciljeva.

Zaboravite na poglede svih prisutnih u teretani i spremite se na znoj. Fitness trenerica Anna Victoria savjetuje kako biti samopouzdaniji u teretani iako niste najbolji sportaš ili ne izgledate kao ostale žene i muškarci ondje.

1. Fokusirajte se na sebe

Prije odlaska u teretanu možete osjećati nervozu jer razmišljate o svim ljudima koji će biti ondje. No, vi ste ondje zbog sebe, a ne zbog njih. Kada uđete u teretanu stavite slušalice, pustite svoje najdraže pjesme i krenite s treningom.

3 načina kako iskoristiti vrijeme za sebe

2. Osjećate neugodu? Dobro

Morate se naučiti živjeti s neugodom, ističe trenerica

Ovakva avantura zahtijeva promjenu, rast i tjera vas da radite stvari koje niste prije radili ili niste najbolji baš u tome. S vremenom ćete pogledati u prošlost, na svoje početke i shvatiti koliko ste daleko dogurali i kako je zapravo bilo jednostavno. Samo nemojte odustati!

Može li vam partner pokvariti san i pogoršati insomniju?

3. Fokusirajte se na velike stvari

Neke dane možete osjećati veće samopouzdanje nego one druge dane, i to je sasvim u redu. Ako se ne osjećate dobro taj dan i nije vam do treninga i gledanja svih ostalih u teretani, fokusirajte se na to da će se isplatiti poslije. I taj dan će proći kao i svaki drugi.

U životu susretnemo tri vrste ljubavi – znate li koje su to?

4. Odjenite udobnu odjeću

Pripazite prilikom odabira sportskoga grudnjaka. Što čvršći to bolji. Vježbati ćete lakše, a uz to će pravilno držati vašu kralježnicu. Naravno, pripazite na to da se u odjeći osjećate samopouzdano i ugodno.

5 pitanja koja otkrivaju jeste li zaista gladni!

5. Nađite partnera/icu

Puno je lakše postizati rezultate ako imate partnera i stalnu moralnu podršku. Svatko od nas je drugačiji i može postići različite stvari. Zato je dobro da vi učite od partnera, ali i oni od vas. Također, motivirate jedno drugo na odlaske u teretanu i kontrolirate napredak.

 5 trikova koji će vam pomoći smanjiti svakodnevni stres i tjeskobu

M.S.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo